Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Nema straha od velike kiše, Rujevica će sigurno izdržati'

'Nema straha od velike kiše, Rujevica će sigurno izdržati'
1

BEZ DRAME Hrvatska će po takvom vremenu moći lagano razviti svoju igru na Rujevici, rekao nam je igrač Rijeke Mario Gavranović. Hrvatska dočekuje Finsku u petak od 20:45 (HRT 1)

VIDEO

Teren je odličan, nije previše tvrd, a ni mekan. Izuzetno je brz, sklizak i obavezno se mora igrati u miks kopačkama. U gumenim se previše skliže, rekao je Mate Maleš, kapetan Rijeke, koji odlično poznaje travnjak Rujevice.

Mate smatra kako će se naši igrači sjajno snaći na ovako dobrom travnjaku.

- Naši igrači igraju u velikim klubovima, na sjajnim terenima i sigurno će se lako i brzo prilagoditi ovakvom travnjaku - dodao je riječki kapetan.

U petak se u Rijeci očekuje velika količina padalina. Najave su da bi čak moglo pasti i više kiše nego nedavno u Zagrebu kad je prekinuta utakmica protiv Kosova. HNS se baš zbog najava lošeg vremena i odlučio prebaciti utakmicu iz Gradskog vrta na Rujevicu. To je očito bila jako dobra odluka jer travnjak u Slavoniji ipak nije toliko dobar kao onaj na Rujevici. Igrači Rijeke uvjeravaju nas kako će Rujevica izdržati sve padaline i kako protiv Finaca u petak neće biti nikakve drame zbog obilne kiše koja se najavljuje.

- Sjećam se jedne naše utakmice u kojoj je cijeli dan padala kiša. Teren je bio jako natopljen, ali je bez problema sve izdržao - rekao nam je iz Švicarske Mario Gavranović, napadač Rijeke, koji je nakon tri godine ponovno dobio poziv u reprezentaciju.

- Ne trebam ja davati neki poseban savjet kako igrati po takvom terenu svim zvijezdama koje Hrvatska ima u sastavu - nasmijao se Mario i dodao:

- Po kiši će Hrvatska moći razviti svoju igru. Tako i mi kao domaćini u HNL-u razvijemo svoju igru jer smo kvalitetniji. Teren će biti još brži i to će pogodovati Hrvatskoj protiv Finske. Moći će razviti svoju igru od noge do noge. Nema razloga za brigu, travnjak sigurno neće ništa otežati.

Hrvatska će u Rijeci igrati 13. put. Zasad imamo odličan omjer, nikad nismo izgubili na Kvarneru. Imamo 11 pobjeda i jedan remi, protiv Bugarske 2002. u prijateljskoj utakmici. Ukupna gol-razlika u Rijeci je 29-4. Na Rujevici smo dobili San Marino 10-0, što je rekordna pobjeda u povijesti "vatrenih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening