Obavijesti

Sport

Komentari 43

Nema više dvojbi: Ngannou je Miočićev najveći ispit do sada

Nema više dvojbi: Ngannou je Miočićev najveći ispit do sada
1

Sada je već jasno da od Caina Velasqueza nema ništa i da postoji mogućnost da nekad najdominantniji teškaš UFC-a više uopće ne kroči u oktogon. Miočićev sljedeći protivnik je zastrašujući Francis Ngannou

VIDEO

Prošla je još jedna neprospavana UFC noć. I to kakva noć! UFC 218 priredio je pravi spektakl u punom smislu te riječi. Jer kada vam borbe od preliminary carda krenu pružati ono što očekujete od svakog UFC eventa, kada devet od 14 borbi završi prekidom (neke od njih na spektakularan način poput one Eddieja Alvareza ili Paula Feldera) onda sa sigurnošću možemo reći da je UFC 218 u Detroitu bio pun pogodak.

Max Holloway nadmudrio je Josea Alda u glavnoj borbi večeri i ponovno ga pobijedio u trećoj rundi. Bila je to sjajna borba u kojoj je Aldo ušao drugačije nego prvi put i nije toliko srljao prema naprijed. Ali na kraju se isplatila taktika šampiona pero kategorije, koji je nadboksao bivšeg neprikosnovenog prvaka i završio ga ground and ponudom. Sada je definitivno jasno - era Josea Alda je prošlost.

Bilo je zaista sjajnih borbi, o onoj Eddieja Alvareza i Justina Gaethjea mogli bi pisati hvalospjeve do prekosutra. Kao i onoj Paula Feldera koji je čudesno nadvladao sve zamke koje mu je Charles Oliviera pokušao smjestiti u parteru pa ga na kraju brutalno nokautirao laktovima. No, potez večeri definitivno je pripao Francisu Ngannouu koji je brutalno nokautirao i okamenio Alistaira Overeema.

MMA: UFC 218-Overeem vs Ngannou

Istini za volju, Reem je pobijedio sam sebe. Ne možeš odabrati taktiku razmjene udaraca s najopasnijim nokauterom današnjice bez obzira što ti prvotna taktika rušenja u parter nije prošla. Prosto je nevjerojatno da je Nizozemac, koji je u prošlosti lomio protivnike na snagu, na čudesnu nadljudsku snagu uzrokovanu konzumiranjem puno konjetine, odlučio boksati protiv Kamerunca kojem je upravo stand up najveći forte.

Rezultat smo vidjeli već nakon minutu i 42 sekunde nokautom koji će se još dugo vrtjeti po MMA portalima i kompilacijama na YouTubeu. "Aperkat iz pakla" Ngannouu je došao kao dobra vijest, a Overeemu kao ovrha.

Međutim, noćas smo konačno saznali ono što dugo vremena pokušavamo - je li Ngannou dorastao napadu na titulu možda i najboljeg tehničara kojeg je UFC imao u teškoj kategoriji Stipe Miočića?

Odgovor je - definitivno da. Sada više nema sumnje da je Kamerunac s francuskom putovnicom pravo osvježenje pomalo uspavane teške kategorije koja je puno izgubila učestalim ozljedama Caina Velasqueza.

Do ove borbe Ngannou je sve protivnike u UFC-u završio prekidom, uživo smo ga gledali i u Zagrebu gdje smo tek kasnije na press konferenciji vidjeli koliki je uistinu taj čovjek i kolika je 'zvijer'.

No, niti jedan njegov protivnik do sinoć nije bio najveće svjetske klase. Sada je i to riješeno, Ngannou je nokautirao Alistaira Overeema, prvog izazivača, i potvrdio da će biti najteži Miočićev ispit do sada.

Stipe je u karijeri pobjeđivao stvarno velika imena - od Nelsona, Hunta i Werduma do Dos Santosa i Overeema. Ali niti jedna borba nije bila s ovolikim ulogom. Jer ako Stipe pobijedi Ngannoua postat će prvi čovjek u povijesti teške kategorije UFC-a s tri obrane naslova zaredom.

UFC je stvorio nevjerojatan "hype" oko Ngannoua i očigledno je da ga želi smjestiti na sam vrh teške kategorije. Nije tajna da se UFC i Stipe baš ne vole, Miočić nije ni izbliza prvak kakvog elitna MMA promocija želi. Stipe je povučen, dobar, bez kontroverzi, uvjerljivo je najbolji tehničar i borac teške kategorije, ali nije zanimljiv publici i ne prodaje puno PPV-eva.

Zato bi UFC najradije da se borba za naslov s Ngannuom održi već sutra i da, po mogućnosti, pobijedi gorostasni Kamerunac.

Sada je već jasno da od Caina Velasqueza nema ništa i da postoji mogućnost da nekad najdominantniji teškaš UFC-a više uopće ne kroči u oktogon zbog učestalih problema s ozljedama.

Miočićeva sljedeća obrana naslova bit će protiv Ngannoua i moramo reći - najteža do sada.

ANKETA:

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija