Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nema više Odgovora: Allen Iverson otišao u mirovinu!

Nema više Odgovora: Allen Iverson otišao u mirovinu!
1

Allen Iverson, kojega su zvali The Answer, odlučio je povući se u igračku mirovinu. Deset puta je bio All-Star, a 2001. je Philadelphiju vodio do finala...

VIDEO

Odlazak iz svijeta profesionalne košarke 34-godišnji Allen Iverson objavio je na web-stranici Stephena A. Smitha, novinara koji je pratio njegovu karijeru za vrijeme igranja u momčadi 76ersa.
- Želim objaviti svoju odluku o umirovljenju u NBA ligi. Uvijek sam mislio da ću to učiniti kada više neću biti sposoban pomoći momčadi, no, nažalost, to nije slučaj. Još uvijek osjećam veliku ljubav prema igri i mislim da je u mojem “tanku” ostalo još goriva. Zaista mislim da se još uvijek mogu natjecati na najvišoj razini - požalio se Iverson u svom oproštajnom tekstu i nastavio:
- Mirovina će mi omogućiti više vremena kojeg ću provesti sa suprugom i djecom. Nagrada je to koja premašuje sve što sam ostvario na košarkaškom terenu. Molio sam za te dane i sada ih dočekujem kao najveći dar. U NBA ligi sam proveo 13 divnih sezona na čemu sam zahvalan.
Uz zahvalu navijačima i sponzorima Iverson, posebno je zahvalio Michaelu Jordanu, Magicu Johnsonu, Charlesu Barkleyju, Isiahu Thomasu i Larryju Birdu, “momcima koji su udahnuli viziju u njegovu igru”.
Iverson je najsvjetlije trenutke karijere započete 1996. godine imao u dresu 76ersa iz Philadelphije, svom prvom klubu u NBA karijeri. Igrao je još i za Denver i Detroit, da bi u ovoj sezoni i tri puta nastupio za Memphis, gdje je bio nezadovoljan ulogom igrača s klupe.
- Otići će u povijest kao najbolji niski branič koji je ikada igrao ovu igru. Imam osjećaj da će se ipak za njega otvoriti i prozor povratka u NBA ligu - ispratio je Iversona trener George Karl, koji ga je vodio u danima provedenima u Denveru.
Iverson je četiri sezone bio najbolji strijelac lige, a u mirovinu je otišao kao peti strijelac lige svih vremena (27.1 poen po susretu), te kao 17. na vječnoj listi s 24.020 ubačenih koševa. Samo je Michael Jordan u utakmicama doigravanja ubacio više od 29.7 Iversonovih poena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede
VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta
NEUNIŠTIVI MODRIĆ

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta

Vidjeli smo taj potez na službenoj kameri, a sad se pojavila i snimka iz drugog kuta. Neuništivi Luka nastavlja pokazivati mlađim kolegama kako se 'gine' za momčad