Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nepobjedivi Mighty Mouse piše povijest: Obranio pojas 10. put

Nepobjedivi Mighty Mouse piše povijest: Obranio pojas 10. put
1

Nevjerojatni Amerikanac Demetrious Johnson i deseti put obranio je pojas prvaka. Jedini prvak 'muha kategorije' noćas je polugom na ruci pobijedio Wilsona Reisa

VIDEO

On je čudo prirode. A ono što je impresivno kod njega, svaki put kad uđe u kavez, on je još bolji nego prethodni put, ukratko je opisao dominaciju Demetriousa Johnsona Dana White.

Nepobjedivi prvak muha kategorije, Mighty Mous, noćas je jubilarni deseti put obranio naslov prvaka čime se izjednačio s Andersonom Silvom na prvom mjestu ljestvice s najviše obrana zaredom u povijesti. Ovoga puta stradao je Brazilac Wilson Reis, a kobna je bila poluga na ruci. I upravo je to dokaz kako je riječ o najdominantnijem borcu današnjice te borcu kakav se vjerojatno više neće pojaviti.

- Upravo sam prolazio pokraj Reisa i čuo kako pita trenera što je učinio pogrešno. Ma ništa, čovječe, jesi li ti normalan?! Pa Mighty Mouse je savršen. On ima nevjerojatno razorne udarce, dominira u stojci, a onda je majstoru jiu-jitsua napravio polugu na ruci i pobijedio ga. Pa tko to radi svjetskom prvaku u jiu-jitsuu - oduševljen je Dana White.

Reis nije imao baš nikakve šanse. Mighty Mouse dominirao je svih 15 minuta bore, uništavao udarcima Brazilca, koji je jedinu šansu vidio na podu. No do toga su došli na samom kraju druge runde te u trećoj kad je Reis bio već ozbiljno umoran i moćni Amerikanac to je iskoristio i spomenutom polugom na ruci i deseti put obranio svoj naslov.

I dok među fanovima mješovite borbe traju rasprave je li Demetrious Johnson najveći borac svih vremena, za Whitea nema dvojbe.

- Je, sada jest. Ovaj dečko je najveći svih vremena. Ne mislim to samo ja, slažu se sa mnom i neke od legendi ovog sporta.

Kažu da je skromnost vrlina najvećih, no Johnson doista nema razloga glumiti lažnu skromnost, njega nitko još nije pobijedio u muha kategoriji. Od kada je ta kategorija uspostavljena 2012. upravo on drži pojas. 

- Georges St. Pierre je bio veliki prvak, no ja sam najveći koji je ikad stupio u oktagon - iskren je bio Mighty Mouse nakon meča u kojem se, čini se, nije ni uznojio kako treba.

- Ha, ha, ha... Tako nekako. Pripreme za ovaj meč bile su najbolje u mojoj karijeri, a trener mi je samo rekao: Budi ono što jesi!

UFC on FOX 24 – Rezultati

Demetrious Johnson (c) - Wilson Reis – SUB (R3 4:49)
Rose Namajunas - Michelle Waterson – SUB  (R2 2:47)
Robert Whittaker - Ronaldo Souza TKO (R2 3:28)
Renato Moicano - Jeremy Stephens – podijeljena sudačka odluka

Alexander Volkov - Roy Nelson – jednoglasna sudačka odluka
Tom Duquesnoy - Patrick Williams TKO (R2 0:28)
Rashid Magomedov - Bobby Green – podijeljena sudačka odluka
Tim Elliott - Louis Smolka – jednoglasna sudačka odluka

Aljamain Sterling - Augusto Mendes – jednoglasna sudačka odluka
Devin Clark - Jake Collier – jednoglasna sudačka odluka
Anthony Smith - Andrew Sanchez – KO (R3 3:52)
Zak Cummings - Nathan Coy Technical – SUB (R1 4:21)
Ketlen Vieira - Ashlee Evans-Smith – jednoglasna sudačka odluka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve