Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nepoznato o Wimbledonu: Fond je rekordan, potroši se 55 tisuća lopti, a pojede 28 tona jagoda

Nepoznato o Wimbledonu: Fond je rekordan, potroši se 55 tisuća lopti, a pojede 28 tona jagoda

Zavirili smo malo iza kulisa britanskog Grand Slama i donijeli vam brojke koje će vam dati malo drugačiji pogled na Wimbledon. A tu je i pregršt smiješnih poteza u kompilaciji koju možete pogledati u videu

VIDEO

Teniski turnir u All England Clubu, Wimbledon, najpopularniji je na svijetu. Goran Ivanišević u Londonu je ispisao povijest hrvatskog tenisa osvojivši turnir s pozivnicom prije 21 godinu, no nije samo Hrvatima Wimby drag.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goran Ivanišević VIDEO

Bilo to zbog kultne povijesti, odlične atmosfere, strogog dress-koda, sjajnih mečeva ili nečeg drugog, taj turnir ima "ono nešto".

Zavirili smo malo iza kulisa britanskog Grand Slama i donijeli vam brojke koje će vam dati malo drugačiji pogled na Wimbledon...

Wimbledon Wimbledon Wimbledon 2017 - Day Three - The All England Lawn Tennis and Croquet Club Wimbledon Wimbledon
Wimbledon
  • Turnir traje 14 dana, a ukupno se odigra čak 660 mečeva. Ne igra se prve nedjelje, osim u krajnje iznimnim slučajevima, poput velikog broja mečeva odgođenih zbog kiše.
  • Na turniru sudjeluje 757 igračica i igrača.
  • Tenisačice i tenisači svake godine iskoriste približno 54.250 lopti.
  • Nagradni fond turnira ove je godine rekordan i iznosi 40,3 milijuna funti ili 46,9 milijuna eura ili 352,8 milijuna kuna. To je više od fonda za prošlu godinu koji je iznosio 35 milijuna funti. Pobjednici Novak Đoković i Ashleigh Barty su svaki dobili po 1,7 milijuna funti, ove godine će pobjednici dobiti po dva milijuna.
  • Mečevi se igraju na stopostotnoj travi sjemena Rye koja se kosi na duljinu od osam milimetara. Naravno, tamo gdje je ima jer se svakim danom travnata površina na terenima smanjuje.
  • Ukupno 17 terena ugošćuje mečeve Wimbledona, od čega dva imaju krov - središnji teren i teren broj 1, koji je 2019. imao premijeru pod krovom i od tada se koristi.
  • Iako ta dva terena imaju reflektore, pravila nalažu kako se ne smije igrati nakon 23 sata po lokalnom vremenu. No jedan je čovjek prekršio to pravilo, Andy Murray 2012. godine odservirao je za pobjedu nad Marcosom Baghdatisom u četiri seta u 23:02.
  • Odjedanput mečeve može gledati 38.500 gledatelja, koliko je stolaca na svim terenima. Gledanost se putem televizijskih i internetskih prijenosa penje do 1,2 milijarde ljudi.
  • Za sve one gladne i žedne, organizator svake godine osigura 28 tona jagoda 28.000 boca šampanjca koje se konzumiraju u All England Clubu.

Osim silnih statističkih podataka, Wimbledon nam svake godine ponudi pregršt smiješnih poteza. Pogledajte izdvojene trenutke i nasmijte se uz promašaje, (is)padanja i ostale čudne situacije.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Greška suca šokirala je Bayern. Ekspert: Gol je trebao vrijediti! De Ligt: Real je imao poguranac
VIDEO: SKANDAL U ZAVRŠNICI

Greška suca šokirala je Bayern. Ekspert: Gol je trebao vrijediti! De Ligt: Real je imao poguranac

Ne znamo kako bi utakmica završila da je Bayernu priznat gol De Ligta za 2-2 u nadoknadi, ali čak je i medij tradicionalno naklonjen Realu priznao da ga Szymon Marciniak nije trebao poništiti