Obavijesti

Sport

Komentari 358

Torcidaši napali policiju nakon derbija, nastao je kaos u Splitu

Torcidaši napali policiju nakon derbija, nastao je kaos u Splitu
13

Nakon utakmice Splita i Hajduka došlo je do većih nereda ispred stadiona. Letjelo je kamenje, pripadnici Torcide napali su policiju, razbijali automobile, čupali znakove...

VIDEO

Torcida se, nezadovoljna porazom i cijenom karata za gradski derbi, sukobila s policijom po završetku utakmice između Splita i Hajduka. Nedugo nakon sudačkog zvižduka odjeknula je snažna eksplozija, a ubrzo su se začule i sirene Hitne pomoći. 

Pripadnici Torcide, koji su navijali izvan stadiona, počeli su bježati u obližnju Sukoišansku ulicu. Potom su konsolidirali redove, zakrčivši pritom prometnicu. Naoružavali su se lomeći klupe i grane i čupajući kamenje iz zemlje. Provocirali su policiju, koja očigledno nije očekivala nerede ovolikih razmjera. 

"Orgijanje" Torcidaša potrajalo je dvadesetak minuta prije no što se policija odlučila na juriš. Šačica policajaca, od kojih ih je samo pet, šest imalo štitove pojurilo je prema skupini od gotovo 200 huligana, među kojima je bilo i dosta maloljetnika. Dočekala ih je salva kamenja, boca i letvi. Većina policajaca je posustala pod baražnom paljbom, no dvojica najupornijih su nastavili jurišati. 

Torcidaši su pobjegli prema obližnjem kvartu Skalice, gurajući usput kontejnere na cestu kako bi usporili policajce. Za sobom su ostavili pustoš i veliku materijalnu štetu na vozilima koje su izrešetali kamenjem u okršaju s policijom. Čak su gađali i vozilo Hitne pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači protiv policije zbog "slučaja Azapović"?

Torcida je ispred stadiona Splita imala veliki transparent podrške nedavno preminulom 18-godišnjem navijaču Hajduka Marku Azapoviću. Njega su policajci u Županji pretukli tijekom ispitivanja. Nakon toga je preminuo. O tome smo već pisali i moguće je da je upravo to bio jedan od okidača nereda ispred Parka mladeži.

Torcida navijala izvan stadiona

Navijači Hajduka odlučili su bojkotirati utakmicu protiv Splita. Torcida se žalila na visoke cijele ulaznica za derbi. No bili su izvan stadiona i navijali. U jednom trenutku upalili su baklje. Nije bilo incidenata sve do završetka utakmice. 

"Nismo vam mi tuneli, da nas farbate više puta", stajalo je u priopćenju Torcide uoči Splita. Vodstvo navijača Hajduka protivilo se cijeni od 80 kuna za gradski derbi na Parku mladeži.

Ozlijeđeno više policajaca

"Nakon završetka nogometne utakmice između RNK Split i HNK Hajduk, oko 20:55 sati, veća grupa  iz skupine od 500-600 ljudi napala je policijske službenike i navijače koji su napuštali stadion, bacajući boce, kamenje i bengalke te građane  koji su vozilima prolazili ulicom Hrvatske mornarice.

Uslijedila je policijska intervencija te je nakon 20 minuta uspostavljen javni red i mir. Ozlijeđeno je više policijskih službenika i oštećeno je nekoliko osobnih automobila i jedno službeno policijsko vozilo. Uhićeno je nekoliko navijača ", izvijestila je policija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem