Obavijesti

Sport

Komentari 165

Ispred Balića i Goluže: Horvat je novi izbornik naših rukometaša!

Ispred Balića i Goluže: Horvat je novi izbornik naših rukometaša!

Dugogodišnji pomoćnik Line Červara postao je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i povest će je u kvalifikacije za Olimpijske igre sredinom ožujka. Dat će ostavku u Nexeu

VIDEO

Lino Červar (70) predložio je Hrvoja Horvata (43) za nasljednika na klupi hrvatske rukometne reprezentacije i tu je odluku upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza službeno potvrdio. Horvat će ujedno i podnijeti ostavku na poziciju trenera Nexea.

POGLEDAJTE VIDEO: Poruka novog hrvatskog izbornika

Pokretanje videa...

Poruka novog izbornika Horvata 00:46

Horvat je bio pomoćnik na posljednja tri velika natjecanja "Magu di Umagu" pa dobro poznaje igrače, a i na klupskom planu s našićkim Nexeom bilježio je dobre rezultate u domaćem prvenstvu i europskim kupovima.

Sina legendarnog bjelovarskog rukometaša Hrvoja Cvebe Horvata čeka nezavidna situacija jer nas od 12. do 14. ožujka u Montpellieru čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u kojima se trebamo dokopati jednoga od prva dva mjesta uz domaćina Francusku, Portugal i Tunis.

Lino Červar rekao je svoje: 

- Gospodo, Hrvoje Horvat zaslužuje šansu.

Neočekivano? Ne. Horvat je na zadnja tri velika natjecanja bio Červarov pomoćnik, dobro poznaje momčad i igrači njega, a bez Line iznad sebe moći će implementirati i više svojih ideja. Da, šansu da vodi hrvatsku reprezentaciju je zaslužio, i radom uz Červara i u Nexeu. Samo... Je li ovo doista prava šansa?

Šogori su mu bili Zoran Mamić i Iztok Puc, a tata je legenda: 'Stalno me uspoređuju s njim'
Šogori su mu bili Zoran Mamić i Iztok Puc, a tata je legenda: 'Stalno me uspoređuju s njim'

Što ako se ne plasira na OI?

- Dosta je više te improvizacije! Pa mi sve improviziramo, treneri se mijenjaju prebrzo, čak i u mlađim selekcijama, ighra se različitih sustavima... Ne, ja sad ne želim biti izbornik jer imam loša iskustva sa savezom - rekao je Petar Metličić, kojeg najviše navijača želi na toj poziciji, pa izrekao najveću bojazan:

- Što ako se novi izbornik ne plasira na OI? Teško da će preživjeti. I tako se kod nas prebrzo troše mladi stručnjaci.

HRS obećaje da će novi (Horvat) imati podršku bez obzira na ishod kvalifikacija u Montpellieru, ali hoće li doista? I ako nas, recimo, Francuzi nalupaju kao Danci, a Portugalci nokautiraju kao Argentinci?

OK, o tom potom. Trenutačno Horvatu treba puna podrška javnosti i igrača jer pred njim je jako teška zadaća. Već za 40 dana.

Kontinuitet je bitan

Horvat je imenovan većinom glasova (uz jedan glas protiv i jedan suzdržan) ispred legendarnog Ivana Balića, koji nema potrebnu diplomu za mjesto izbornika, te bivšeg izbornika Slavka Goluže.

Savez ovu odluku pojašnjava kontinuitetom u radu.

- Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara - rekao je Horvat i nastavio:

- Kroza sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje