Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nestvarne brojke Luke Božića! Igrač Zadra ruši rekorde lige. Evo što mu je rekao Obradović

Nestvarne brojke Luke Božića! Igrač Zadra ruši rekorde lige. Evo što mu je rekao Obradović

Zadar je u grotlu Višnjika pobijedio Partizan, a Luki Božiću malo je nedostajalo do triple doublea. Ostao je na dva, dok ih je u povijesti lige bilo samo četiri. Eto, toliko je dominantan

VIDEO

Fenomenalnu utakmicu odigrali su na Badnjak košarkaši Zadra u 13. kolu ABA lige i pobijedili euroligaša, jednog od kandidata za naslov Partizan 84-68 u rasprodanoj dvorani Krešimira Ćosića s više od 8000 ljudi. Bila je to najljepša čestitka navijačima za Božić.

Baš je Božić, Luka, bio najraspoloženiji igrač momčadi Danijela Jusupa. Čovjek koji ruši rekorde regionalne lige bio je jako blizu triple doublea s 26 koševa, devet skokova i devet asistencija. Uz bok mu je bio Dario Drežnjak s 25 koševa, šest skokova i jednim dodavanjem.

Pokretanje videa...

KK Zadar prvak Hrvatske 04:46

- Imali smo par nadahnutih pojedinaca. U prvom redu Dario je odigrao stvarno vrhunsku partiju. Danas smo imali šut za tri poena 50 posto, a kad je tako i kad držimo u skoku nekakav balans, onda možemo pobijediti. I što me veseli, imali smo 19 asistencija. Prema tome, Zadar je pružio stvarno fantastičnu partiju i čestitam dečkima. Zahvaljujem publici koja nas je bodrila i svima čestitam Božić - rekao je Jupe.

Željka Obradovića kamera je nedugo nakon kraja utakmice uhvatila kako zove Božića i govori mu: "Luka, svaka čast". I on je svjestan da njegova momčad nije imala šanse protiv takvog Zadra koji je ubacio deset trica iz 20 pokušaja.

- Apsolutno zasluženo dobili su utakmicu. Igrali su neusporedivo bolje od nas, s puno više želje, agresivnosti i praktički dominirali od početka do kraja. Najiskrenije čestitke za sve što su napravili večeras - rekao je legendarni trener Partizana, koji je ljetos htio dovesti Božića, ali je on odlučio ostati u Zadru.

Velika pobjeda Zadra protiv Partizana 84-68

Luka Božić šest je puta ove sezone bio MVP kola u ABA ligi, proglašen je i najkorisnijim igračem rujna i listopada. Dvaput je ostvario triple-double, protiv Splita je 17. studenog ubacio 28 koševa uz 14 skokova i deset asistencija. Protiv FMP-a je 15. prosinca ostvario 28 koševa, 14 skokova i deset asistencija.

Koliko je taj podatak rijetkost u ABA ligi govori činjenica da je u njenoj povijesti od sezone 2001/02. samo četiri puta bilo triple doublea. Prva dva puta u sezoni 2009/10., kad je Chester Mason iz Širokog protiv Heliosa imao 12 koševa, 11 skokova i deset asistencija, a Feliks Kojadinović iz Bosne protiv Zadra ubacio 12 koševa uz deset skokova i 12 asistencija. Božić je na Badnjak, eto, umalo došao do vlastitog trećeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika