Obavijesti

Sport

Komentari 37

"Neumjesna uplitanja HNS-a i Ministarstva neka prestanu"

"Neumjesna uplitanja HNS-a i Ministarstva neka prestanu"
1

"Fifa i Uefa žurno zahtijevaju da HNS započne postupke s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta na način da prije spomenuta neumjesna uplitanja prestanu"

VIDEO

Hrvatski nogometni savez je obavijestio Fifu i Uefu o sadržaju rješenja Sportske inspekcije, a dvije krovne nogometne organizacije odgovorili su dopisom.

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani Predsjedniče,

Obraćamo Vam se u svezi prije navedene teme i potvrđujemo primitak vašeg pisma od 27.veljače 2014.godine, čijem smo sadržaju posvetili punu pažnju.

Prvo i najvažnije, željeli bismo Vas podsjetiti da svi Fifini i Uefini savezi članovi moraju svoje poslove voditi neovisno i bez ikakvog utjecaja bilo koje treće strane a kako je jasno propisano u člancima 13. i 17. Statuta FIFA-e, kao i članku 7. Statuta UEFA-e.

Posebice, primijetili smo da bi rješenje Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta moglo izravno utjecati, između ostalog, na ključna pitanja, kao što su Statut Hrvatskog nogometnog saveza, natjecanja i mandat izabranih službenih osoba.

U svezi s time, željeli bismo primiti neka pojašnjenja što se tiče točnog učinka koji bi čl. 46 st. 5 Zakona o sportu, a na kojem Sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta temelji svoje radnje mogao imati na Statut Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Nadalje, u vašem se pismu navodi da bi Rješenje Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta moglo imati značajne posljedice za sustav licenciranja klubova HNS-a. Po ovom pitanju, FIFA i UEFA moraju jasno naglasiti da u skladu s pravilnicima o licenciranju klubova FIFA-e i UEFA-e nadležnosti povezane s licenciranjem klubova pripadaju isključivo HNS-u i niti jednoj drugoj vanjskoj strani.

Na kraju, u pogledu novčanih kazni koje se izriču zakonskim zastupnicima HNS-a te ih time potencijalno sprječavaju od obavljanja njihovih zadaća, FIFA i UEFA zajedno smatraju da je od ključnog značaja da niti jedna radnja od strane vlade ne smije nikada utjecati ili ugroziti položaj propisno izabranih službenih osoba.

U ovim okolnostima, FIFA i UEFA žurno zahtijevaju da HNS započne postupke s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske na način da prije spomenuta neumjesna uplitanja odmah prestanu. Molimo da primite znanju da će situacija u HNS-u biti na dnevnom redu predstojeće sjednice Fifine komisije saveza članova koja će se održati 17. ožujka 2014. radi razmatranja i moguće odluke.

S poštovanjem,

Jérôme Valcke (Glavni tajnik, FIFA)

Gianni Infantino (Glavni tajnik, UEFA)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica