Obavijesti

Sport

Komentari 28

Neuništiv: Mujčin je ovog ljeta odradio svoje 61. pripreme...

Neuništiv: Mujčin je ovog ljeta odradio svoje 61. pripreme...
1

Prve pripreme u karijeri odradio sam s Dragom Krizmanićem. Njemu sam do danas beskrajno zahvalan što nikad tijekom karijere nisam imao težih ozljeda, kaže Edin

VIDEO

Trener Brdovca mi je dobar prijatelj, obećao sam da ću im pomoći i zato sam ovdje, rekao je legendarni Edin Mujčin.

Prošle sezone igrao je za brdovečki BSK i uveo ga u višu ligu. Što zapravo više i nije neka vijest. Jer ako netko ima ambicije da uđe u viši rang natjecanja, Edin Mujčin je pravi čovjek za to... Promociju u višu ligu slavio je s Lokomotivom, Lučkim, Savskim Marofom i sad s BSK-om. Naravno, bio je prvak i sa zagrebačkim Dinamom. Kad se sve zbroji, osvajao je naslove prvaka s pet različitih klubova. Takvim životopisom može se pohvaliti još jedino Zlatan Ibrahimović. Nije loše...

- Je li? Nisam to znao. Nema što, u odličnom sam društvu. Nisam išao za tim, ali doista ispada da, gdje god dođem, budem prvak - rekao je 43-godišnji Mujčin, kojega sve češće mole da im otkrije tajnu...

- Nema neke osobite tajne, samo predani rad. Dobro, valjda i malo sreće - kaže Deda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Edin Mujčin ovoga je ljeta odradio svoje 61. pripreme! Na prve je išao sa svojim matičnim klubom, Poletom iz Bosanskog Broda. Bilo je to jako, jako davno, još 1983. godine. Zvuči nevjerojatno, ali samo godinu dana prije toga Dinamo je, predvođen Ćirom Blaževićem, osvojio onaj čuveni naslov prvaka Jugoslavije.

- Prve pripreme u karijeri odradio sam s Dragom Krizmanićem. I upravo sam njemu do danas beskrajno zahvalan što nikad tijekom karijere nisam imao težih ozljeda. Uvjeren sam da su te prve pripreme bile ključne za moj daljnji razvoj - kazao je Mujčin.

Osam godina nakon što je kao 35-godišnjak otišao iz Dinama, neuništivi Edin i dalje nema mira. I svake godine promatrači se čude odakle mu energija.

- Ma znate što, neugodno mi je pojavljivati se u medijima. Ima mnogo mladih zvijezda, ti bi dečki trebali biti po novinama - skroman je Mujčin.

Međutim, legenda o neuništivnom Edi trajat će dok god bude aktivan. I toliko uspješan.

- Kad ću odustati? Vjerojatno ću igrati još godinu dana. Evo, dok sam bio na ljetovanju sa suprugom i djecom, stvarno sam uživao. I shvatio sam da mi je tek sad postalo jasno koliko mi profesionalni sportaši zapravo propuštamo zbog karijere - priznao je Mujčin.

S Dinamom je dvaput igrao u Ligi prvaka. U tom razdoblju odigrao je najvažniju utakmicu u velikoj igračkoj karijeri.

- Partizan! Svima u mojoj generaciji to je bila utakmica karijere - kaže Mujčin, koji je u toj utakmici igrao na lijevom boku, odmah do prošlog tjedna smijenjenog Dinamova trenera Krune Jurčića, koji je igrao zadnjeg veznog.

I ove sezone “modri” imaju Bosanca, Saida Husejinovića.

- Sammir je zasad bolji, ali Sajo ga u bliskoj budućnosti može zamijeniti - smatra Mujčin.

Sve da i uspije nadmašiti Sammira, teško će Husejinović nadmašiti Edina Mujčina...

Iz Bosanskog otišao u Slavonski Brod

Prve nogometne korake napravio je u Poletu iz rodnog mu Bosanskog Broda, a 1991. otišao je s druge strane mosta i potpisao za Marsoniju. U Slavonskom Brodu zadržao se četiri sezone pa kao 25-godišnjak postao igrač tadašnje Croatije.

Jedna japanska i devet plavih godina

U Dinamo je Mujčin dolazio dvaput. Prvi “mandat” trajao je od 1995. do 2001. godine. Tad je otišao u Japan, godinu dana igrao je za JEF United, ali brzo se vratio u Maksimir. Modri dres opet je nosio od 2002. do 2005. Otišao je kad mu je bilo 35.

Oproštaj? Ne, idem ja u Savski Marof

Nakon što je do 37. igrao za Kamen Ingrad, svi su očekivali oproštaj. A on je otišao odigrati sezonu za Lokomotivu. Pa još jednu za Lučko. Imao je 39 kad je otišao u Savski Marof, bilo mu je 40 kad je došao u Zelinu. Sad su mu 43, eno ga u Brdovcu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu