Obavijesti

Sport

Komentari 2

Neuništivi Luka ide po svoj šesti finale Lige prvaka! Bayern je već dvaput izbacio u polufinalu

Neuništivi Luka ide po svoj šesti finale Lige prvaka! Bayern je već dvaput izbacio u polufinalu
6

Uzvrat protiv Bayerna (21 sat, HTV 2) bit će mu 18. nastup u polufinalu Lige prvaka. Triput je u toj fazi ispao, a od pet prolazaka dva su bila baš preko bavarskog diva

VIDEO

Prvi je put u toj poziciji bio prije 11 godina. Suparnik je također bio njemački klub, a Real je iznenađujuće ispao od Borussije porazom 4-1 u Dortmundu i nedovoljnom pobjedom 2-0 u Madridu. Bili su to prvi okršaji Luke Modrića u polufinalu Lige prvaka. Tog proljeća 2013. uz njega su na terenu bili Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain, Di Maria, Sergio Ramos, Pepe, Xabi Alonso, Özil, Khedira, Kaka... Sva je četiri gola u prvoj utakmici zabio Lewandowski i tako potopio Mourinhov Real.

Pokretanje videa...

Modrić se potpisao na transparent 'imalo bi smisla': Vratio se i ispao pravi gospodin 01:00

Otad je Luka odigrao već 17 utakmica polufinala najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Ima sedam pobjeda, pet remija i pet poraza, jedanput je ispao od Manchester Cityja, Chelseaja i Borussije, a prošao je dvaput Manchester City, jedanput Atletico i dvaput - Bayern. Koji mu i sada stoji na putu šestom nastupu u finalu.

Porušio je Modrić brojne rekorde u Realu, prošli je tjedan postao najstariji igrač 'kraljevskog kluba' koji je zaigrao u Ligi prvaka i u La Ligi. I bez obzira na to što su svi rekordi vezani uz njegovu dob, klasa je jedino što ga drži u Ancelottijevom sastavu.

Modrić je već igrao protiv Bayerna pet utakmica polufinala LP-a

Kad je 2014. sredio Bavarce, također pod trenerskom palicom Carla Ancelottija, na drugoj je strani bio Mandžukić, ispred Riberyja, Robbena i Kroosa, Real je pobijedio 1-0 u Madridu i 4-0 u Münchenu, a Luka je u uzvratu asistirao za prvi gol Ramosu.

Drugi je okršaj, 2018. godine, bio neizvjesniji, ali opet je Real pobijedio u Münchenu, 2-1, a u uzvratu je bilo 2-2 i Zidaneova je družina preskočila Guardiolinu.

Ovaj put prvi je okršaj završio 2-2 i uoči uzvrata u Madridu Real je veliki favorit. Prema kladionicama, 1,50 na prolazak, prema 2,75 na Bayern.

I dok je Real već osigurao naslov prvaka, a Modrić svoj 25. trofej, čime se izjednačio na listi najstrofejnijih igrača u povijesti kluba s Cristianom Ronaldom, Benzemom i Nachom, Bayern je ispustio naslov prvaka prvi put nakon 2012. i bori se da očuva drugo mjesto. Trener Tuchel odlazi na kraju sezone, a njegovom je mjestu najbliži Erik Ten Hag.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...
PRVI POTEZI DINAMA

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...

Plus+ Tibor Halilović u utorak je saznao da mu Dinamo neće ponuditi novi ugovor. Mahir Emreli dobio je ponudu i uskoro odlazi. 'Modri' će otkupiti Nikolu Čavlinu pa ga poslati u Osijek

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'
TRENER SASVIM OTVORENO

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'

Nakon Ballkanija sam htio otići, djecu su mi zadirkivali u školi, a nakon Lokomotive mi je Vlatka Peras rekla 'Imam lošu vijest za tebe: ostaješ na klupi!' Matković nam je preskup, a sa sinom ne razgovaram o nogometu
Josip Juranović napušta kamp 'vatrenih' zbog svog vjenčanja
RIJEKA - ZAGREB - RIJEKA

Josip Juranović napušta kamp 'vatrenih' zbog svog vjenčanja

Hrvatski nogometaš oženio je svoju dugogodišnju djevojku prošle godine, tad su odradili tek matičara. A u srijedu radi feštu za obitelj i prijatelje. Juranović je pozvao i druge reprezentatice, ali Dalić ih ne pušta iz Rijeke