Sport

Komentari 27

Neureuther: Superkombinacija nije važna, FIS je treba ukinuti

Neureuther: Superkombinacija nije važna, FIS je treba ukinuti

Iz sportskog kuta gledanja superkombinacija nije baš značajna. A ni na televiziji ne izgleda lijepo kad spustaši voze slalom, ispalio je novi 'biser' Nijemac Neureuther

Početkom godine stigla je vijest kako FIS razmišlja o ukidanju superkombinacije. Ivica Kostelić i njegov otac Ante često su znali reći kako superkombinacija nekima u FIS-u smeta. Jasno je i zašto. 

Onaj tko može dobro odvoziti spust i potom još bolje završiti slalom mora imati talent. A to Ivica ima. U superkombinaciji nema mu ravnog. To zna i FIS, a zna i Ivičin najveći protivnik Felix Neureuther.

-  Iz sportskog kuta gledanja superkombinacija nije posebno značajna. A ni na televiziji ne izgleda lijepo kad spustaši voze slalom - ispalio je novi "biser" njemački skijaš Neureuther.

Naravno da ne izgleda sjajno kad spust ne zna voziti. Pa zašto se onda superkombinacija jednostavno ne bi ukinula? Vrlo jednostavno razmišljanje...

- Kombinirane utrke spusta i slaloma imaju jednu od najduljih tradicija u skijanju. Ne bi bilo u redu da superkombinacija ispadne iz programa Olimpijskih igara - rekao je Ivica.

Najčitaniji članci