Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Neutješni Vaha se rasplakao na jedno pitanje o Emilianu Sali...

Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno, rekao je Vaha u suzama...

Foto: Twitter
13 komentara

Trener Nantesa Vaha Halilhodžić rasplakao se na jedno pitanje o poginulom Emilianu Sali na press konferenciji uoči utakmice protiv Nimesa kod kuće. Nantes je umirovio broj devet koji je nosio Sala, a pitanje vezano uz tu temu je posebno pogodilo legendarnog trenera.

- Sala je nosio dres s brojem devet, i vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj - rekao je jedan novinar na što Vaha stavio ruke na lice i zaplakao. Nakon nekoliko trenutaka se pribrao i odgovorio na pitanje.

- Naravno, on je bio izvanredan broj 9, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savjet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno - rekao je Vaha u suzama. Tuga za Salom će trajati vječno, a navijači i igrači su se na poseban način oprostili od Argentinca.

Na utakmici protiv St. Etiennea, prije tjedan dana, cijeli susret je protekao u odavanju časi prema Sali, a poseban trenutak je bio kada je na semaforu odbrojala deveta minuta, u čast na broj koji je nosio Sala. Sudac je zaustavio igru i svi zajedno su zapljeskali Sali i ispratili ga na ljepše mjesto gdje će nogomet sada igrati s anđelima. Ni tada Vaha nije uspio zadržati suze.

Sala je devetku 'kanarinaca' nosio je do siječnja ove godine, a onda u transferu vrijednom 17 milijuna eura otišao u Cardiff. U Walesu se zadržao tek par dana, a potom se vratio u Nantes kako bi riješio osobne stvari i oprostio se s trenerom Vahidom Halilhodžićem i bivšim suigračima.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Dave Ibbotson nestao je 21. siječnja iznad engleskog kanala. Tinjala je nada cijelog nogometnog svijeta i njegove obitelji sve do jučer navečer kada je iz olupine s dna Engleskog kanala izvučeno tijelo koje je ubrzo identificirano kao tijelo Argentinca Emiliana Sale.

 

 

Naši partneri pišu
Message