Sport

Komentari 5

Nevjerojatan pothvat: Čudesni Crouser srušio svjetski rekord!

Nevjerojatan pothvat: Čudesni Crouser srušio svjetski rekord!

Američki bacač kugle Ryan Crouser, koji je česti gost na zagrebačkom Hanžeku, postavio je novi svjetski rekord. Ono što se činilo nemogućim sada je stvarnost - srušio je velikog Randyja Barnesa

Trideset i jednu godinu stajao je muški svjetski rekord u bacanju kugle. Te 1990. Randy Barnes bacio je kuglu dalekih 23,12 metara postavši prvi čovjek u povijesti s hicem preko 23 metra. Držao je rekord sve do petka kada je nevjerojatni Ryan Crouser (28) bacio 23,37 metara pa prestigao sunarodnjaka na vječnoj ljestvici.

POGLEDAJTE VIDEO: Hanžek 2020.

Kakvo nevjerojatno postignuće! I to na prvoj večeri američkih olimpijskih kvalifikacija u Eugenu u Oregonu osiguravši tako nastup na OI u Tokiju.

Track & Field: USA Olympic Team Trials

Ravno onome kada je Renaud Lavillenie skinuo Sergeja Bubku ili, primjerice, kada bi netko odjednom srušio rekord letećeg Mikea Powella u skoku u dalj (8,95 metara).

- Onog trenutka kad mi je kugla napustila ruku, znao sam da je to dobro - rekao je Crouser.

Da je bilo na pomolu kako bi upravo Crouser mogao biti taj i jest. Posljednjih nekoliko godina njegov uspon djelovao je veličanstveno i kada je prije otprilike mjesec dana postao tek peti čovjek s hicem preko 23 metra (23.01 u Tucsonu) i sam je dao naslutiti da ima daljinu svjetskog rekorda u rukama.

Track & Field: USA Olympic Team Trials

- Srušit ću ga - najavio je i danas potvrdio da ga osjećaj nije prevario.

Inače, drži i dvoranski svjetski rekord s 22,82 metara kojeg je postavio na početku 2021. godine također srušivši Randyja Barnesa.

Amerikanac je česti gost na zagrebačkom Hanžekovićevu memorijalu gdje isto drži rekord s hicem 22,72 metara.