Sport

Komentari 1

Nevrijeme okovalo Killington: Ljutić nije ni dobila šansu skijati

Nevrijeme okovalo Killington: Ljutić nije ni dobila šansu skijati

Start prve vožnje je prvo odgođen za pola sata, zbog loše vidljivosti i snažnih udara vjetra, a onda je stigla odluka da će se skijašice natjecati na skraćenoj stazi. Ubrzo je cijeli događaj prekinut

Veleslalom skijašica za Svjetski kup, koji je u subotu trebao biti održan u američkom Killingtonu, otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta, nakon što je devet natjecateljica došlo do cilja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Start prve vožnje je prvo odgođen za pola sata, zbog loše vidljivosti i snažnih udara vjetra, a odlučeno je i da će se skijašice natjecati na skraćenoj stazi.

Kad je utrka krenula, najbolje vrijeme (49.56 sekundi) je sa startnim brojem četiri ostvarila Francuskinja Tessa Worley koja je za 18 stotinki nadmašila do tada vodeću, Slovakinju Petru Vlhovu. Treća je bila Švicarka Lara Gut-Behrami s 29 stotinki zaostatka.

No, nakon devet skijašica, uvjeti na stazi ponovno su se pogoršali pa je nakon 15 minuta stanke vodstvo natjecanja odlučilo otkazati cijelo natjecanje. Glavni razlog je bila nemogućnost mjerenja vremena koju je izazvao snažan vjetar nanosivši snijeg.

Na startnoj listi je među 62 skijašice bila i hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić sa startnim brojem 42, no zbog magle je ostala bez šanse nastupiti.

Što će biti s otkazanim veleslalom još nije poznato, a u nedjelju bi prema originalnom rasporedu u Killingtonu na rasporedu trebao biti slalom. Start prve vožnje je predviđen za 15.45 sati, a druge u 18.45 sati.

Sjevernoamerička turneja Svjetskog kupa je tako počela s dvije otkazane utrke, jer je u kanadskom Lake Louiseu otkazan muški spust, zbog prevelike količine novonapadalog snijega.

Najčitaniji članci