Sport

Komentari 2

Nexe junački ispao od Löwena!

Nexe junački ispao od Löwena!

Našičani su u Löwenu remizirali 27-27 i ispali iz Europe, no Branko Tamše može itekako biti ponosan na to kako je odigrala njegova momčad protiv snažne njemačke momčadi

Nakon poraza u Našicama (29-27) Nexeu je za prolaz u četvrtinu finala rukometne Europske lige trebala pobjeda protiv Rhein-Neckar Löwena od tri ili dva gola razlike u slučaju da su zabili barem 30 golova, no do toga, nažalost, nije došlo jer je i ovog puta presudila nijansa individualne kvalitete i širina klupe.

Našičani su u Heidelbergu kraj Manheima remizirali 27-27 i ispali iz Europe, no Branko Tamše može itekako biti ponosan na to kako je njegova momčad odigrala dvije utakmice protiv snažne njemačke momčadi.

Nexe je i u uzvratnoj utakmici bio potpuno ravnopravan protivnik pa su tako u drugom poluvremenu čak u dva navrata (19-18, 20-19) imali prednost od gola razlike i nekoliko napad za dva, ali nisu uspjeli zabiti. Tako da nakon utakmice ostaje žal, ali i veliki ponos!

Najbolji strijelci u redovima Nexea bili su Živan Pešić i Janko Kević sa sedam golova, dok je Halil Jaganjac zabio pet. U pobjedničkoj momčadi najefikasniji je bio Šveđanin Tollbring, ali kada je najviše trebalo potegnuo je švicarski veteran Schmid koji je utakmicu završio sa šest golova.