Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nexe nastradao usred Našica: PPD stigao na korak od titule

Nexe nastradao usred Našica: PPD stigao na korak od titule

Zagreb je s uvjerljivih 33-23 razbio Nexe te došao na korak od naslova prvaka Hrvatske. Najviše je zabio Vlah, koji je utrpao sedam golova, a kod Nexea su trojica zabila šest golova

VIDEO

Našičani su imali velika očekivanja od ove sezone i nadali se prvom naslovu u povijesti kluba, ali sve je izvjesnije kako će titula prvaka Hrvatske i 29. put zaredom osvanuti u vitrinama PPD Zagreba. Vjerojatno bi bila i 30. da nije otkazana prošla sezona. 

Zagreb je s uvjerljivih 33-23 protutnjao Našicama razbivši Nexe te došao na korak od naslova. Očekivali smo žestoki i napeti derbi s puno preokreta i vrijedan borbe za naslov prvaka, ali dobili smo Zagrebovu dominaciju od prve minute.

Na poluvremenu je bilo 17-13 za goste iz hrvatske metropole, Našičani su se koliko-toliko držali, ali su se u nastavku u potpunosti raspali. Ivica Obrvan je tako u prvom činu ove borbe nadigrao Branka Tamšea.

Prazne tribine očito su bile pretežak udarac za Nexe jer je izostala podrška navijača s kojima bi, sigurno, ovaj rezultat bio drugačiji.

Zagreb: U Areni odigran prijateljski susret RK PPD Zagreba i RK Nexe Našica

Kod Nexea su Halil Jaganjac, Janko Kević i Mateo Rodin jedini bili na razini zadatka, ali protiv ovakvog protivnika nisu mogli bez pomoći suigrača. Sva trojica su zabila po šest golova. Kod Zagreba su četiri zabili Ravnić, Grahovac, Mandić, po tri Obradović i Leimeter, a najviše Aleks Vlah koji je utrpao sedam.

Zagrebaši su tako četiri kola prije kraja došli na korak od naslova kao jedina neporažena momčad u borbi za prvaka. Našičani i dalje imaju šanse, no one su svedene na minimum. Da su izvukli što manji mogući poraz, bili bi u igri za naslov, ali kako u slučaju istog broja bodova odlučuje međusobni omjer, Nexe će u uzvratnoj utakmici u Zagrebu morati pobijediti minimalno devet golova razlike.

Zagreb: U Areni odigran prijateljski susret RK PPD Zagreba i RK Nexe Našica

Inače, borba između ove dvije momčadi krenula je izvan parketa još početkom travnja kada je prvenstvo prekinuto na zahtjev Zagreba. Svlačionicu PPD Zagreba tada je poharala korona, zbog čega su u konačnici morali i predati osminu finala Lige prvaka protiv Flensburga. 

Nedugo nakon toga, aktualni prvak je zatražio i odgodu prvenstva. Oni su tvrdili kako to nije istina, ali ubrzo nakon toga je Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na sjednici 8. travnja izglasao odgodu hrvatskog prvenstva do 26. svibnja.

Naime, stvar je u tome da radišni i ambiciozni klub iz Našica već nekoliko godina ozbiljno ulaže u rukomet, i kada su bili blizu naslova prvaka, jasno je da im se ideja o prekidu natjecanja nije svidjela. Pa su mnogi smatrali kako se na ovaj način pomaže PPD-u.

Zagreb: U Areni odigran prijateljski susret RK PPD Zagreba i RK Nexe Našica

Predsjednik RK Nexea Josip Ergović je jedini na sjednici bio za nastavak natjecanja. Našičani su smatrali kako se s ovakvom odlukom ide protiv njih.

- Ova odluka kosi se sa sportskim duhom, dosadašnjim odlukama Stožera civilne zaštite, ali i preporukama EHF-a kao krovne rukometne organizacije. Ovo nije dobro za rukometni savez, klubove i igrače koji cijelu sezonu marljivo treniraju i prihvaćaju rizik moguće zaraze korona virusom. I mi, kao i svi drugi klubovi, imamo u prvom planu zdravlje naših igrača, ali štetno je odigrati 12 utakmica u 30 dana - kazao nam je tada Ergović. 

Na kraju je ta odluka ukinuta i prvenstvo je ipak nastavljeno nešto ranije, 12. svibnja. No i to je bilo dovoljno vremena za igrače Zagreba da se oporave u potpunosti od korone, a onda i u miru pripreme za nastavak prvenstva. Pa je više nego očito kako je upravo njima prekid prvenstva najbolje sjeo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja