Obavijesti

Sport

Komentari 20

Neymar i Mbappé 'školovali' Bašakšehir u prvoj utakmici prekinutoj zbog rasizma

Neymar i Mbappé 'školovali' Bašakšehir u prvoj utakmici prekinutoj zbog rasizma

PSG lako se obračunao s istanbulskim Bašakšehirom u prvoj utakmici u povijesti koja je prekinuta zbog rasizma. Turska momčad nije se proslavila u debitantskom nastupu u Ligi prvaka

 

Nogometaši PSG-a svladali su turski Bašakšehir sa 5-1 (3-0) u nastavku utakmice 6. kola u skupini H Lige prvaka, koja je u utorak prekinuta nakon što je turska momčadi optužila četvrtog suca Coltescua za rasističku primjedbu i odbila nastaviti igrati dok je on na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje na ulicama Pariza

Pokretanje videa...

PSG 00:13
PSG slomio United: U zadnjem kolu su tri kluba s devet bodova
PSG slomio United: U zadnjem kolu su tri kluba s devet bodova

Za uvjerljivu pobjedu Parižana na Parku prinčeva trostruki strijelac bio je Brazilac Neymar (21, 38, 50), a dva pogotka postigao je Kylian Mbappé (42-penal, 62) prekinuvši post od devet utakmica u Ligi prvaka u kojima nije zatresao mrežu. Neymar je po treći put u karijeri postigao 'hat-trick' u Ligi prvaka. Jedini pogodak za tursku momčad postigao je Mehmet Topal (57).

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Neymar je prvi i treći pogodak postigao preciznim udarcima s ruba kaznenog prostora, a drugi u kontranapadu nakon što ga je u čistu priliku gurnuo Kylian Mbappé. Na Neymaru je napravljen i prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je Mbappé postigao pogodak za 3-0, a francuski je reprezentativac u 62. minuti lakoćom završio kontranapad za konačnih 5-1, na asistenciju Di Marije.

Paris Saint-Germain je pobjedom završio natjecanje u skupini H sa 12 bodova i na prvom mjestu. Isti broj bodova ima i drugoplasirani RB Leipzig. Te dvije momčadi su izborile plasman u osminu finala Lige prvaka, dok će trećeplasirani Manchester United, koji je ostao na devet bodova, natjecanje nastaviti u Europskoj ligi. Bašakšehir je osvojio tri boda.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Susret između PSG-a i Istanbul Bašakšehira prekinut je u utorak u prvom poluvremena, zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe. Pomoćni trener gostujućeg sastava Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a iz turskog sastava su tvrdili da ga je četvrti sudac Coltescu vrijeđao po rasnoj osnovi upotrijebivši riječ "negro". Uslijedila je desetominutna rasprava s glavnim sucem Hateganom iz Rumunjske, nakon koje je turska momčad napustila travnjak. Odmah potom u svlačionicu se povukla i domaća momčad.

'Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem mislim...'
'Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem mislim...'

Europski nogometni savez (UEFA) je u dogovoru s klubovima odlučio da će nastavak utakmice biti u srijedu (18.55 sati), s novom sudačkom postavom.

Tako je i bilo, a rumunjsku sudačku postavu zamijenili su Nizozemac Danny Makkelie kao glavni sudac, njegov sunarodnjak Mario Diks kao prvi pomoćnik, Poljak Marcin Boniek kao drugi pomoćnik te Poljak Bartosz Frankowski kao četvrti sudac. Obje momčadi su prije početka nastavka dvoboja kleknule oko središnjeg kruga igrališta u znak protesta protiv rasizma.

Da netko uđe u prostoriju i kaže za mene 'ovaj crnac', ne bih to smatrao uvredom nego opisom
Da netko uđe u prostoriju i kaže za mene 'ovaj crnac', ne bih to smatrao uvredom nego opisom

UEFA je nakon incidenta odmah otvorila i istragu o cijelom slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
LIGA PRVAKA: PSG-Bašakšehir 18.55 - 20.15 , Pariz
PSG
21' 37' 50' Neymar 42' 62' Mbappe
5 : 1
Bašakšehir
57' Topal
Sortiranje događaja
90'

Kraj farse za Bašakšehir. Parižani su im u ovoj utakmici očitali nogometnu lekciju i uvjerljivom razlikom došli do pobjede.

90'

Slobodnjak za PSG na dobroj poziciji. Ne sumnjamo da će loptu u ruke uzeti Neymar, a lopta završava u živom zidu.

87'

Obje momčadi samo čekaju kraj utakmice. Tek Parižani povremeno pokušavaju zaprijetiti.

81'

Utakmica se primirila, ali Parižani i dalje kombiniraju, iako puno manjim intezitetom.

MIDTJYLANND IZJEDNAČIO

Scholz je golom iz penala poravnao rezultat protiv Liverpoola. Utakmica je bez rezultatske važnosti.

Komentari 20