Sport

Komentari 21

'Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem mislim...'

'Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem mislim...'

Ne možemo davati nikakve izjave, jer prvo moramo razgovarati s Uefom. Odgovorio bih vam na pitanja, ali zasad ne mogu, rekao je glavni sudac Hategan...

Zbog jedne riječi postao je 'persona non grata' u svijetu. Rumunjski sudac Constantin Sebastian Coltescu (43) je u utorak navečer vjerojatno odsudio svoju posljednju utakmicu u europskim natjecanjima. 

- Ovaj crni (negro). Pogledaj koji je. Nije smio reagirati na takav način - rekao je Coltescu glavnom sucu Ovidiuu Hateganu za vrijeme utakmice PSG-a i Bašakšehira misleći na pomoćnog trenera turske momčadi Pierrea Weboa.

Na to je poludjela cijela klupa turskog kluba na čelu sa senegalskim nogometašem Dembom Ba koji ga je pitao zašto ga je tako nazvao. Član stručnog stožera Bašakšehira Pierre Webo je zajedno s Dembom bio u raspravi s četvrtim sucem, u sve se uključio i glavni sudac Ovidiu Hategan koji mu je na kraju pokazao crveni karton!

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

- U Rumunjskoj "negro" se odnosi na boju kože, kao tamnoputi igrač, a mi između sebe razgovaramo na rumunjskom - pravdao se Coltescu.

Ubrzo su se u raspravu uključili i igrači PSG-a i složili se s igračima Bašakšehira da neće nastaviti s utakmicom dok god Uefa ne isključi Coltescua s utakmice. Na kraju je nastavak utakmice dogovoren za srijedu u 18.55, a Uefa je isključila rumunjsku sudačku četvorku i angažirala novu sudačku postavu koju predvodi Nizozemac Danny Makkelie.

A što o svemu kaže Coltescu kojeg osuđuje cijeli svijet?

- Sljedećih dana neću čitati nikakve tekstove. Svako tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem vjerujem da je tako - rekao je rumunjski sudac za Pro Sport.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

O svemu se oglasio i glavni sudac tog susreta Ovidiu Hategan koji na kraju nije imao izbora i morao je prekinuti susret.

- Ne možemo davati nikakve izjave, jer prvo moramo razgovarati s Uefom. Odgovorio bih vam na pitanja, ali zasad ne mogu. Razočarani smo, ali molim vas da shvatite situaciju i da nas poštujete - rekao je Hategan.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Coltescua osuđuju svi, ali bivši engleski nogometaš Micah Richards je rekao da Rumunj nije rekao ništa krivo.

- Da netko sad uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'taj crnac' ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego opisom. Ako je istina ovo što se govori oko incidenta, onda smatram da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Ba malo pretjerana. Međutim, treba sačekati da dobijemo potpuni izvještaj ima li u pozadini svega nešto što još ne znamo - rekao je Richards...

Najčitaniji članci