Obavijesti

Sport

Komentari 67

Nezaustavljivi Sixersi srušili i LeBrona i zasjeli na 3. mjesto

Nezaustavljivi Sixersi srušili i LeBrona i zasjeli na 3. mjesto
4

Na teren se nakon lakše ozljede vratio Dario Šarić, Ben Simmons odigrao je fantastičnu utakmicu, JJ Redick zabio najviše i Philadelphia je u izravnom okršaju za treće mjesto Istoka srušila Cleveland

VIDEO

Košarkaši Philadelphije igraju najbolju košarku u NBA-u. Noćas su na svom parketu pobijedili LeBronove Cavalierse 132-130 i tako napravili velik korak u borbi za treće mjesto Istoka koje im u prvom kolu doigravanja donosi sudare s nekim od trojca Miami - Milwaukee - Washington, umjesto Bogdanovićeve Indiane koja čvrsto drži peto mjesto. A u kakvoj su Sixersi formi, čini se da im je apsolutno svejedno tko im stoji na drugoj strani jer 13 pobjeda u nizu nema apsolutno nitko osim njih u ovom trenutku.

Na parket se nakon lakše ozljede lakta vratio Dario Šarić i u 25 minuta zabio tri koša te imao tri asistencije i tri skoka. Sixerse je do pobjede predvodila sjajna četvorka (Simmons - Redick - Ilyasova - Belinelli) što je fantastičan dokaz da mogu pobjeđivati u nizu i bez jednog od najboljih centara lige Joela Embiida te uz slabašan učinak Šišija.

Redick je zabio 28 koševa uz četiri trice, čudesni Ben Simmons opet je stigao do triple-doublea uz 27 koševa, 15 skokova i 13 asistencija, a veliku ulogu odigrali su igrači s klupe, Belinelli je zabio 23, Ilyasova 17 i imao 11 skokova... Kako god bilo, 76ersi su fantastična momčad u kojoj uvijek netko odskoči i dokaz da se i bez najvećih zvijezda može igrati sjajna košarka.

Cavsima nije pomogla ni velika večer LeBrona Jamesa koji je utakmicu završio sa 44 koša, 11 skokova i 11 asistencija. Priključili su mu se tek Jeff Green s 33 koša te Kevin Love sa 17 ubačaja. No na ta tri imena sve staje, svi ostali bili su slabašni, a tako se ne može dobiti raspoložena Philadelphia iako je malo nedostajalo. Upravo je James na kraju ispao tragičar svoje momčadi. Dvije sekunde prije kraja Covington radi prekršaj na LeBronu na trici i jedan od najboljih košarkaša svih vremena ima tri slobodna bacanja pri rezultatu 132-129. Kralj pogađa prvo, no promašuje iduća dva, posljednje namjerno, Sixersi love loptu i dvorana je u deliriju... Pobjeda koja bi mogla donijeti treće mjesto Istoka. A tome se malo tko mogao nadati na početku sezone.

I ostali hrvatski igrači noćas su bili aktivni na NBA parketima. Svi su izgubili, no neki od njih ipak su imali razloga za slavlje. Posebno se to odnosi na Ivicu Zupca koji je u porazu Lakersa od Timberwolvesa 113-96 dobio 21 minutu na terenu. Priliku je ponovno sjajno iskoristio i umalo stigao do double-double učinka. Zabio je 14 koševa te imao devet skokova.

Slične brojke imao je i Dragan Bender. Njegovi Sunsi izgubili su od Pelicansa 122-103, a Dragan je u 33 minute na parketu zabio 14 koševa, imao 8 skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Mario Hezonja u porazu Magica od Hornetsa 137-100 zabio 11 koševa te imao pet skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najteže je poraz pao Bojanu Bogdanoviću koji je odigrao utakmicu za zaborav. Pacersi su izgubili od najbolje momčadi Istoka, Toronta, 92-73, a Bojan je za 16 minuta na parketu zabio pet koševa te imao tri skoka uz šuti iz igre 2/8. Pacersi tako polako ispadaju iz borbe za četvrto mjesto Istoka i prednost domaćeg terena.

Ostale utakmice večeri

  • Piston - Mavericks 113-106
  • Wizards - Hawks 97-103
  • Celtics - Bulls 111-104
  • Knicks - Heat 122-98
  • Grizzlies - Kings 93-94
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'