Obavijesti

Sport

Komentari 4

Neželjeni dinamovac briljira u Lokomotivi, dominacija 'Belog'

Neželjeni dinamovac briljira u Lokomotivi, dominacija 'Belog'
1

Kompletirano je 13. kolo 1. HNL. Dinamo i Lokomotiva nastavili su s pobjeđivanjem, Hajduk nije iskoristio prednost igrača više na gostovanju u Gorici, Inter i Slaven podijelili su bodove dok je Rijeka razbila Rudeš

VIDEO

Iza nas je 13. kolo HT Prve lige. Lokomotiva je nastavila s dobrim utakmicama i pobijedila Istru na Kranjčevićevoj (1-0). Hajduk nije uspio iskoristiti prednost igrača više i remizirao je s Goricom (1-1). Hrvatski prvak Dinamo je slavio na neugodnom gostovanju kod Osijeka (0-2), dok su Inter Slaven Belupo odigrali utakmicu bez golova i s vrlo malo prilika (0-0). U posljednjoj utakmici kola Rijeka je u Bišćanovom debiju na Rujevici ubacila 'petardu' Rudešu (5-1).

Najboljih jedanaest kola donosi Facebook stranica Romantika koja je specijalizirana za 1. HNL.

Najboljih jedanaest 13. kola: 4-2-3-1

Ivo Grbić - Stasiti Lokomotivin golman nije imao problema protiv Istre. Dobro ga čuva obrambeni trio Kolinger-Datković-Majstorović, a kad neka lopta i prođe taj bedem on to obrani, kao stopostotnu šansu Ramona Miereza. Sedma utakmica bez primljenog gola.

Fran Karačić - Nesuđeni putnik za SP u Rusiji u dresu ‘Klokana’ igra fantastično. Protiv Istre 1961 je u 1-0 pobjedi upravo on asistirao Janu Lecjaksu za gol. Na kontu ima pet asistencija ove sezone. Grahme Arnolde (australski izbornik op.a.) vrijeme je da otvoriš oči. Ili nemoj i vrati ga pod hrvatsku zastavu.

Božo Musa - Dobru je utakmicu odigrao stoper Slavena. Nije imao laganu zadaću u vidu Komnena Andrića, ali je u većini slučajeva uspješno otklonio svaku opasnost. Siguran u skoku,dobar u postavljanju i bez primljenog pogotka. Trebao bi još poraditi na igri nogom jer mu se zna dogoditi da lopta odsjedne na krivom mjestu, ali ovim je nastupom zaslužio biti u jedanaestorki kola.

Herdi Prenga - Još jedna dobra utakmica za stopera Intera. Nekadašnji Dinamov talent u Interu je nakon teških početaka doživio potpuno afirmaciju i igračku zrelost. Samir Toplak mu vjeruje, a ovaj to vraća na najbolji mogući način. U remiju sa Slaven Belupom (0-0) dobio je sve zračne duele, a u dva navrata i opasno zaprijetio na gol Filipovića i tek centimetri su ga dijelili od postizanja gola.

Jan Lecjaks - Neželjeni Dinamov igrač u Lokomotivi igra puno bolje. Očito je da mu više odgovara igrati pod manjim pritiskom i vidi se da je napravio svojevrsni ‘reset’. Za dobre predstave u zadnjih nekoliko utakmica nagradilo ga je pogotkom i to kakvim... Centaršut s desne strane sjajno je pospremio volejem. U Tomićevom 3-5-2 sustavu Lecjaks pokriva cijelu lijevu stranu i ima puno ofenzivniju ulogu koja mu očito leži.

Amer Gojak - Dinamov terijer se dobro hrvao s Osijekovom trojkom u sredini terena. Bez sumnje je najveće Dinamovo otkriće, a može se reći i povratnik godine, budući da je sezonu prije bio u drugom, pa i trećem planu. Zaslužan je bio za prvi gol protiv Osijeka (2-0) kada je dobro tukao, a Malenica odbio samo na nogu Marija Gavranovića.

Belive Atiemwen - Što više reći o ovom Nigerijcu? Prošli put smo mu dali epitet igrača kola. Ako to opet učinimo neki će se zapitati jesmo li mu menadžeri. Ma možda i neće jer čovjek igra sjajno. U remiju s Hajdukom (1-1) zabio je spektakularan gol nakon što je gurnuo kroz noge Juriću, pretrčao Lopeza i poput šila se zabio prema Blaževiću te ga mirno matirao.

Heber - Stroj za golove gdje god je bio. Nije mu važno je li to Alashkert, Slaven Belupo ili Rijeka - on trpa protivničke mreže. Protiv Rudeša je u 5-1 pobjedi zabio dvaput. Na kontu ima sedam golova u HT Prvoj ligi i pridružio se ogromnom društvu na vrhu liste strijelaca s istim brojem golova. Sedam je, potvrđuje se, sretan broj.

Dani Olmo - Mladi španjolski reprezentativac igra vrlo dobro. Iz sezone u sezonu pokazuje napredak, a ako bismo nešto morali izdvojiti to je zasigurno realizacija koju je popravio. Protiv Osijeka je pogodio za konačnih 2-0 za Dinamo u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena nakon što je istrčao jednu kontru i mirno pogodio pokraj istrčalog Malenice.

Domagoj Bradarić - Ovaj mladić bi mogao biti nova velika stvar Hajduka. Produkt klupske akademije dobiva sve veću minutažu i daje primjer ostalim talentima iz B momčadi. Protiv Gorice je krasno nabacio za Jaira za izjednačenje. Pokazao je da se može snaći i na poziciji krila, možda čak bolje nego na beku, barem dok se ne uigra s ostatkom obrane.

Mario Gavranović - Često je kritiziran zbog malog broja golova koji je postizao od kad je u Dinamu, a protiv Osijeka je odigrao baš onako kako treba. Čovjeka nema nigdje i onda kao lisica pospremi Gojakov odbijanac u mrežu. Takav Gavranović je potreban Dinamu. Zabio je u zadnje četiri utakmice i raspucao se u najvažnijem trenutku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja