Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ni u Serie A nitko nas nije tako pritisnuo kao Dinamo u LP-u...

Ni u Serie A nitko nas nije tako pritisnuo kao Dinamo u LP-u...
15

Nakon pet godina u kojima je na posudbama mijenjao klubove, gradove, države i jezike, Mario Pašalić konačno se skrasio u Bergamu i u dresu Atalante igra najbolji nogomet karijere...

VIDEO

Otkad je iz Hajduka prešao u Chelsea, a potom krenuo na posudbu u Elche, Mario Pašalić svako je ljeto ponavljao istu rečenicu:

- Želio bih se skrasiti, par sezona odigrati u istom klubu, u istoj ligi...

No redale su se posudbe, svako ljeto se vraćao na pripreme Chelsea, a potom bi opet odlazio, nakon Elchea u Monaco, potom u Milano, pa u moskovski Spartak, i na koncu u Atalantu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Svake sezone ista priča, spakirani kovčezi čekali su novu destinaciju, a Mario novi grad, novu državu, jezik, klub, ligu... Mnogi bi se u tom petogodišnjem košmaru izgubili, no ne i Mario koji je u svakom novom klubu igrao bolje, dizao svoju cijenu i potvrđivao da je veliki potencijal. No koliko god su svi klubovi u kojima je bio na posudbi bili zadovoljni njegovim dobrim igrama, toliko su im te dobre igre stvarale i dodatne probleme, naime, Mariov ugovor bio je preskup i nisu ga uspijevali otkupiti.

Arsenal v Chelsea - Pre Season Friendly

I onda se dogodila Atalanta. Nakon Spartaka, jedinog kluba u kome se nije najbolje snašao, dobio je poziv Atalante u kojoj igra već drugu sezonu, i u kojoj po svemu igra najbolji nogomet svoje karijere.

- Ne znam, teško je meni govoriti o tome, neka to drugi procijene. Ali da sam zadovoljan, zadovoljan sam. Igram u kontinuitetu, gotovo svaku utakmicu u startnoj postavi, a to mi je najviše trebalo. Trebao mi je klub u kome ću imati kontinuitet, u kome ću spojiti barem dvije sezone i pokazati što znam - kaže Pašalić koga dugo nije bilo u hrvatskim medijima.

Champions League - Spartak Moscow vs Liverpool

- Nije bilo posebnog razloga, jednostavno nisam smatrao da imam nešto za reći. Znate da ja nisam tip koji se voli eksponirati i gurati se u medije,  ali znam da i vi morate raditi svoj posao, pa sam zbog toga i pristao na ovaj intervju.

Dojam iz 'druge ruke' je da ključ dobrih igara nije samo Mariovo sazrijevanje i kvaliteta, nego i razumijevanje trenera Gasperinija.

- Stvarno imamo dobar odnos, po tome koliko igram najbolje se može vidjeti koliko me trener cijeni. Stvarno sam zadovoljan koliko i kako igram, a o treneru mogu reći sve najbolje. Vrhunski je stručnjak, mi smo jedna od rijetkih momčadi u Serie A koja igra napadački nogomet, zabijamo najviše golova dvije godine za redom... Ne zaboravite, do njegovog dolaska u Bergamo Atalanta se borila za opstanak, a nakon toga je redovito ili u Europi, ili u borbi za Europu.

Tino Juric/PIXSELL

Atalanta je upravo pod Gasperinijem ove godine po prvi put zaigrala u Ligi prvaka, no na startu elitnog europskog natjecanja visoko je poražena od Dinama. Obzirom na Pašalićev pedigre 'žestokog hajdukovca' i status 'ikone' među Hajdukovim navijačima, taj mu je poraz posebno teško pao.

- Sigurno da mi nije bilo ugodno. Bio je to težak poraz za sve, a za mene kao Hajdukovca pogotovo – kaže Pašalić, koji priznaje da ih je Nenad Bjelica iznenadio:

- Mi smo u Serie A navikli da se većina klubova protiv nas brane, a mi igramo visoki presing i napadamo. Dinamo nas je iznenadio, oni su napali nas, izdominirali su nas tijekom cijele utakmice i zasluženo slavili. Dobili su nas našim 'oružjem'. Iz te smo utakmice izvukli dosta pouka, shvatili smo da moramo pojačati ritam i intenzitet igre na svim razinama, i nakon toga smo počeli postizati bolje rezultate.

Champions League - Group C - Atalanta v Manchester City

Vidjelo ste to najbolje tijekom utakmice protiv favorita skupine Manchester Cityja, kome se Atalanta suprotstavila otvorenom igrom i izvukla remi koji će posebno pamtiti upravo Pašalić, zabio je izjednačujući gol, prvi povijesni u Ligi prvaka.

- Sve se poklopilo, lijep gol, remi protiv velikog favorita, prvi bod Atalante u Ligi prvaka, i ostanak u konkurenciji za plasman u drugi krug. No od jednog gola i jednog boda se ne živi, trebamo ovako nastaviti jer već nakon reprezentativne stanke čekaju nas nove utakmice. Iduća utakmica s Dinamom otkriti će nam puno toga kada je u pitanju naša europska budućnost. Vjerujemo da možemo dobiti i Dinamo i Šahtar i plasirati se u nastavak natjecanja, a hoćemo li uspjeti, to ćemo još vidjeti.

Igre Dinama u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka ugodno su iznenađenje.

- Potvrdili su da su kvalitetna momčad, neće nam biti lako jer i oni traže prolaz dalje, bit će to sigurno otvorena i kvalitetna utakmica. Dinamo je dobar kao momčad, imaju dobrog trenera, a kad je momčad dobra ona izbaci i kvalitetne pojedince, poput reprezentativaca Livakovića, Petkovića, Oršića, Perića, Olma...

REUTERS/PIXSELL

Zanimljivo je da će i Atalantu i Dinamo uoči međusobnog ogleda nakon reprezentativne stanke čekati veliki derbi, Atalanti u goste stiže Juventus, a Dinamu Hajduk.

- U Serie A je svaka utakmica teška, ali Juventus je ipak nešto posebno, baš kao i Dinamu Hajduk. Nama je dodatni problem što domaće utakmice u Ligi prvaka ne igramo u Bergamu, nego na San Siru u Milanu, ali tako je kako je, pokušat ćemo izvući maksimum iz ta dva ogleda, ali i trećeg koji nam slijedi nakon toga, gostovanje kod Brescie je veliki lokalni derbi koji našim navijačima znači jako puno.

U međuvremenu će se rasplesti i situacija oko reprezentativnih kvalifikacija za Euro sljedeće godine. Hrvatska na Rujevici očekuje Slovačku, bod iz tog dvoboja značio bi i potvrdu plasmana.

- Bod je dovoljan ali nikad nije dobro igrati na bod, to uglavnom loše završi. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru i rezultat iz Slovačke, ova momčad ima dovoljno kvalitete da pitanje plasmana riješimo bez previše stresa za nas i za navijače i da ćemo se svi skupa veseliti prolazu nakon utakmice.

Konkurencija u veznom redu Vatrenih je iznimno jaka, no i da je puno slabija teško da bi Mario izjavio kako ima mjesto u početnoj postavi.

- Konkurencija je jaka, u veznom redu Hrvatske igraju igrači iz najjačih klubova na svijetu, a dolaze i mlađi koji se, kao i ja, nadaju da bi u budućnosti mogli imati bitnije uloge u reprezentaciji. Nikad se nisam gurao kroz novine pa neću ni sada, bit će kako izbornik odluči, ako me treba ja sam uvijek spreman dati sve od sebe na bilo kojoj poziciji...

Tino Jurić/PIXSELL

Hajduk naravno prati, gleda svaku utakmicu koju može, a dobro je informiran i o svemu što se događa u klubu.  

- Pratim koliko mogu ovako iz daleka. Cilj je to drugo mjesto, sada su drugi s velikom prednošću nad konkurentima, a opet, puno je promjena i turbulencija. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.

Kad je Hajduk u pitanju uvijek je velika neizvjesnost, ali ništa jednostavnije nije ni pitanje Mariove budućnosti u narednoj sezoni. Još uvijek je igrač Chelsea, koji ga može povući s posudbe, ali i može poslati na novu.

- Niti znam nešto o tome, niti se za sada zamaram što će biti. Igrač sam Atalante i koncentriran sam samo da što bolje odradimo ovu sezonu. Ne mogu utjecati na odluku Chelsea, ali ne bih imao ništa protiv da ostanem u Bergamu. Atalanta je dobar klub, imamo odličnog trenera i momčad, dobro igram, dobro se razvijam, a nije zanemarivo ni što je Bergamo blizu, pa mogu skoknuti doma, a rodbina i prijatelji mogu mi češće dolaziti u posjete i na utakmice - zaključio je Pašalić.

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili