Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nigerijski izbornik: Hrvatska je baš tehnički briljantna momčad

Nigerijski izbornik: Hrvatska je baš tehnički briljantna momčad
1

Mi nismo favoriti u grupi, a Hrvatska je favorit uoči utakmice, puno su bolje plasirani od nas na Fifinoj ljestvici. Mi bi po tom poretku trebali završiti posljednji u skupini, kaže nigerijski izbornik Rohr

VIDEO

Spremni smo. Jedva čekamo utakmicu, želimo dobro krenuti, protiv Hrvatske možemo do dobrog rezultata. Pripreme su protekle dobro, čitava je momčad bila disciplinirana, ujedinjeni smo - poručio je nigerijski kapetan John Obi Mikel na konferenciji za medije uoči utakmice s Hrvatskom koja se igra u subotu od 21 sat u Kalinjingradu.

"Ova je momčad zajedno godinu i pol, mladi smo, ali u nogometu i na ovakvom natjecanju to ne mora ništa značiti. Možda nam se baš mladost isplati, nadamo se da možemo ostvariti velike stvari u Rusiji."

"Puno Rusa navija za Nigeriju, ne znam zašto, možda jer je moja djevojka Ruskinja," opisao je Obi Mikel atmosferu uoči utakmice pa nastavio: "Svi su sjajni prema nama, osjećamo se kao kod kuće. Takva podrška nam može puno pomoći."

Uoči utakmice s Hrvatskom, Mikel je najmanje želio pričati o  - Hrvatskoj.

"Ne želim pričati o njihovoj reprezentaciji, bolje nam je da se fokusiramo samo na sebe. Sjajna su momčad sa sjajnim igračima, ali sutra igra nas 11 protiv njih 11. Vole imati loptu, vole igrati, ali volimo i mi. Bit će to zanimljiva utakmica. Mi imamo mlađu momčad, možda nam to pomogne sutra, tko zna..."

Kako Nigerija planira zaustaviti sjajni vezni red Hrvatske?

"Jasno je da se ne može uvijek pobjeđivati, na kraju je dana uvijek netko pobjednik, a netko izgubi. Navijači moraju znati da mi želimo pobjedu više nego oni. Želimo pobjedu u svakoj utakmici, ali to nije uvijek moguće. Naravno da je vezni red važan u svakoj utakmici, a mi znamo da sa svojom snagom i energijom možemo kontrolirati igru na sredini terena. Ovisit će puno o tome tko će imati loptu, ali mi možemo kontrolirati igru."

Najslabija karika momčadi je 19-godišnji vratar Francis Uzoho koji ima samo šest reprezentativnih utakmica.

"Uzoho je jako mlad, ali uvijek je smiren. To je dobro za nas, ali i za njega. Zna se nositi s pritiskom, velika je odgovornost na njemu, ali pokušat ćemo mu pomoći koliko god možemo. Pokušavam razgovarati s njim tijekom utakmice da mu pomognem da ostane smiren, ali važno je i da ga pustimo da radi svoj posao, jer on jako dobro zna što treba raditi. Nadamo se da će odraditi sjajno natjecanje."

Nigerija nije dobila niti jednu pripremnu utakmicu, posljednju pobjedu su upisali u ožujku protiv Poljske.

"Prijateljske nisu prošle kako smo planirali, pokušali smo s novim igračima, novim formacijama... Ali sada se moramo fokusirati, moramo se prebaciti na igru koja nas je dovela na SP. Ako budemo igrali onako kako znamo, kontrolirali igru, ako budemo agresivni, imamo odlične šanse. Mladi igrači žele pokazati svijetu što mogu."

Tijekom Olimpijskih igara u Brazilu na kojima su osvojili broncu Nigerijci su imali velikih problema. Savez ih je ostavio na cjedilu pa je kapetan Mikel iz svog džepa organizirao putovanje u Brazil, platio obroke i rezervirao terene za trening, a za sve to vrijeme se pokušavao psihički i taktički pripremati za utakmice. Tvrdi da u Rusiji neće biti nikakvih problema.

"Sve je riješeno, nema nikakvih problema s novcem. Dečki su zadovolji i spremni," završio je Mikel.

Izbornik Gernot Rohr je poručio kako je Hrvatska favorit, da su njegovi igrači jako mladi, ali da silno žele proći skupinu.

"Uvijek je uzbudljivo igrati prvu utakmicu protiv nekoga. Mi nismo favoriti u grupi, a Hrvatska je favorit uoči utakmice, puno su bolje plasirani od nas na Fifinoj ljestvici. Mi bi po tom poretku trebali završiti posljednji u skupini, ali mi smo ponizni, skromni, ambiciozni i želimo proći tu skupinu tako da nam treba dobar rezultat protiv Hrvatske."

"Hrvatska ima sjajne igrače, pet ili šest ih igra u Serie A, trojica u Španjolskoj, a i svi ostali su u velikim klubovima. Mi imamo igrače koji ne igraju u takvim prvenstvima, pa čak ni u svojim momčadima. Ali igrači su mladi i nadamo se da možemo na krilima entuzijazma do dobrog rezultata. Rasizam? U Rusiji su nas dobro primili. Sutra će biti puno više hrvatskih navijača, iako su naši igrači mladi mislim da će se bez problema znati nositi s diskriminacijom ako do toga dođe."

Rohr će pomno pratiti i susret između Argentine Islanda.

"Čeka nas dug dan, imat ćemo vremena pogledati utakmicu. Imamo i skaute tamo koji će nam donijeti izvještaj. U našoj grupi su četiri različita stila igre - južnoamerički kod Argentine, tehnička briljantnost Hrvatske i snažni sjevernoeuropski Island. Bit će to zanimljiva skupina."

Rohra su novinari pitali i što misli o upoznavanju ruskih djevojaka, a on je odgovorio:

"Nigerijski novinar me je jednom pitao hoće li igrači u Rusiji smjeti upoznavati djevojke pa smo se šalili. Rekao sam: 'ne, jedini koji se smije približiti Ruskinji je kapetan jer on živi s njom.' Imamo pravila, momčad je disciplinirana, igrači mogu jedino vidjeti obitelj nakon utakmica."

Za kraj je dodao:

"Znamo koliki je pritisak na nama, trebamo usrećiti 180 milijuna ljudi. Imamo mladu momčad, možda je ovo Svjetsko prvenstvo stiglo prerano za njih. Imamo najmlađu momčad, 2022. će biti naša godina."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske