Obavijesti

Sport

Komentari 39

Nije Dinamo sad 'savršen', ali daleko od toga da izgleda loše

Nije Dinamo sad 'savršen', ali daleko od toga da izgleda loše

Odigrao je Dinamo ove sezone dosad 14 utakmica, računajući i penale protiv Cluja, na kraju je slavio u njih deset, ima tri remija i jedan poraz. Taj je jedini poraz 'modre' izbacio iz Lige prvaka

VIDEO

Deset slavlja, računajući i ono na penale protiv Cluja, tri remija i jedan poraz. To je bilanca Dinama nakon dva i pol mjeseca nove sezone. Je li moglo bolje, je, žali se za ispadanjem od Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka. To je zasad jedina utakmica u kojoj su "modri" baša zakazali. Sve ostalo je bilo većinom bilo dobro. Nije Dinamo "savršen", ali daleko od toga da je ovo loše.

Pokretanje videa...

Dinamovci nakon boda u Moskvi 03:23

Obranu se kritiziralo, s razlogom, ali i ona je u posljednje tri utakmice bila na visini zadatka. Feyenoord, Šibenik i CSKA nisu zabili hrvatskom prvaku. OK, CSKA ga je nadigrao, ali nije baš da su imali puno velikih prilika. Većina toga bili su udarci izvan 16 metara. Nije Dinamo baš "rasturen" igrom u Moskvi. Da je mogao biti hrabriji, da je mogao još nešto napraviti prema naprijed, to je činjenica, ali bod iz Moskve je odličan ulov.

Dva kola, dva boda. Moglo je bolje, ali i gore. Da je Berghuis zabio penal Livakoviću, tko zna bi li se Zagrepčani uspjeli vratiti u toj utakmici. Stoga su dva boda dobar rezultat. Ključ su 5. studenog i 26. studenog. Dvije utakmice protiv Wolfsbergera. Tko bi rekao da će autsajder skupine nakon dva kola imati četiri boda i biti lider. Pet je golova zabila austrijska momčad u dva kola, četiri od toga iz penala. Jedan Rusima, tri Nizozemcima iz penala. Wolfsberger ima suđenje kao Real, što bi rekli navijači Barcelone ili kao Barcelona što bi rekli navijači Reala.

Europa League - Group K - CSKA Moscow v Dinamo Zagreb

Dinamo mora u ove dvije utakmice doći barem do četiri boda, ali imperativ moraju biti dvije pobjede. Sa šest bodova bili bi na osam uoči zadnja dva kola i bili bi na korak od europskog proljeća. Zagrepčani ne smiju zakazati u ta dva sraza, moraju pokazati da posjeduju veću kvalitetu i pokazati autoritet protiv austrijske momčadi.

U Moskvi su veliki plus zaradili Lauritsen, Perić, Gvardiol... Lovro Majer polako, ali sigurno izrasta u jako ozbiljnog igrača. Kakva je ono samo bila lopta za Mislava Oršića. Da ju je samo malo bolje primirio, Moskva bi vjerojatno "pala". Rusi bi se teško oporavili od takvoga šoka. O Dominiku Livakoviću je puno toga rečeno. Klasa, baš prava klasa. Pokazale su to i ove dvije europske utakmice. Nikola Vlašić ima briljantan udarac, baš se naš reprezentativac trudio zabiti Dinamu prvi put u karijeri, silno je to želio, ali Livi mu je rekao: 'Neće moći, ove noći'. 

Brine igra Brune Petkovića. Razbudio je momčad svojim ulaskom protiv Feyenoorda, djelovao je odlično, bio je jako dobar i u Šibeniku. Razigran, ali u Moskvi je podbacio. Istina, na njemu su često bila i po tri igrača, ali ne smije Bruno u nekim situacijama toliko solirati. Nije on zaboravio igrati nogomet, on je odličan igrač, nitko mu ništa nije darovao. Svojim je igrama izborio poziv u reprezentaciju, nastupe u prvih 11. Nije to onaj Bruno iz prošle sezone, ali valjda će studeni donijeti njegovo buđenje.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Dinamo u studenom čeka šest utakmica. Dvije protiv Wolfsbergera, Lokomotiva u gostima, Istra doma i dva derbija. Onaj protiv Osijeka u Gradskom vrtu i za kraj mjeseca okršaj s Hajdukom u Maksimiru.

U HNL-u je Dinamo suveren. Samo je Slaven Belupo ostao neporažen. Osam utakmica, sedam pobjeda, sigurno se korača prema novom naslovu prvaka. Može Dinamo još bolje, to znamo. Ako bude tako, u prosincu će dinamovci čekati ždrijeb 1/16 finala Europske lige. 

I, da, s Wolfsbergerom se igra u Klagenfurtu. Wörthersee Stadion, to je bilo mjesto hrvatske sreće na Euru 2008. godine. Tamo smo pobijedili Nijemce i Poljake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija