Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Nije mogla spavati ni disati, a onda je izašla i osvojila srebro'

'Nije mogla spavati ni disati, a onda je izašla i osvojila srebro'
12

Mjesec dana morala je strogo mirovati. Pa je išla na injekcije, mijenjala bandaže, trake. Nije smjela ni mogla spavati na prsima. I krenula je na put bez dana priprema, priča nam tata Denis

Četiri sata u Hrvatskoj. A u domu Prodanovih ponos i sreća. Kći Karla u finalu je juniorskog SP-a u judu. Denis, Zorica i četvero djece sjeli su pred TV dok je na Bahamima Karla (20), peto dijete u obitelji, primala svjetsko srebro. Suze radosnice...

- Teško smo proživljavali meč. Supruga se najviše živcira, ja kao otac moram biti malo više pribran - kaže tata Denis.

A cijela priča nije počela dobro. Dvadesetak dana prije SP-a Karla je u jednoj borbi pala na koljeno protivnice i nastradalo je rebro. Nezamisliva bol.

- Mjesec dana morala je strogo mirovati. Pa je išla na injekcije, mijenjala bandaže, trake. Nije smjela ni mogla spavati na prsima. I krenula je na put bez dana priprema. Odlučila je izaći na tatami pa što Bog da. Boljelo ju je kod svakog udisaja i izdisaja. Ali uspjela je osvojiti srebro - kaže Karlin tata.

Bravo, Karla! Viceprvakinja je svijeta s ozlijeđenim rebrom!
Bravo, Karla! Viceprvakinja je svijeta s ozlijeđenim rebrom!

U polufinalu su je suci toliko oštetili da je trener Vladimir Preradović potpuno izgubio živce, pa su ga udaljili iz dvorane. Bez trenera, s bolnim rebrima i sucima, koji su toliko navlačili za Njemicu da su se gledatelji solidarizirali s Karlom, uspjela je kroz produžetke izboriti finale.

- Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Boljelo me rebro, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se - kaže Karla.

A kad stigne kući, čeka je majka Zorica s posebnim jelom, Karlinim najdražim.

- Domaća juha od tikve, blitva i salata. Ni slučajno ne smijemo staviti meso i krumpir, samo domaća spiza. Karla je valjda jedino dijete koje ne jede ćevape i slično. Juhe i salate obožava. I torte. Nabavio sam 50 kokoši, imamo u Zagvozdu imanje s domaćim povrćem, voćem... Karla ne pije nikakve tablete za prehranu, sami sve radimo - kaže tata.

Karla se judom počela baviti s deset godina u klubu Pujanke, koji je osnovao Slobodan Preradović. 

- U klubu imam tri djevojke, a četiri svjetske zlatne medalje, to nema nitko u Hrvatskoj - kaže nam Slobodan.

Inače, judom se bavila i Karlina sestra Anđela

- Bila je talentiranija od Karle, više se borila razumom, a Karla srcem. No zbog bolova u leđima morala je odustati. Sin Ante igra nogomet kod Luke Vučka, a kći Monika rukomet. Ma mi smo prava sportska obitelj. Kod nas se ne gledaju ‘Dnevnik’ niti politika, samo sport - zaključio je simpatični tata Denis.