Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Nije Vaso neka kanta, ima 60 mečeva, ali pobijedit ću ga...'

'Nije Vaso neka kanta, ima 60 mečeva, ali pobijedit ću ga...'

Došao sam tu za vrijeme Domovinskog rata, otac mi je bio zapovjednik 4. brigade, došao je pomoći Hrvatskoj. Nemam hrvatske krvi, ali tu sam odrastao, priča argentinsko-hrvatski MMA borac Francisco 'Croata' Barrio

VIDEO

Sve je spremno za spektakl 11. rujna na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila. Pod okriljem domaćeg FNC-a, uz medijsko pokroviteljstvo 24sata, održat će se polufinalni mečevi druge sezone Armagedona, a šlag na tortu bit će superborba između Francisca 'Croate' Barrija (32, 8-2) i Vase ‘Psihopata’ Bakočevića (31, 40-21-1).

POGLEDAJTE VIDEO: Priča Francisca Barrija

Zadnje pripreme za meč odrađuje Barrio.

- Sad nema kaveza, odnijeli smo ga na tvrđavu, ali spreman sam. Odradio sam zadnji sparing, kamp je bio dobar. Meč s Vasom očekivao sam već 4. rujna u KSW-u, ali to je otkazano pa je čelnik Dražen Forgač odmah reagirao i dogovorio meč gotovo pa tjedan dana kasnije na FNC-u - priča nam Francisco pa nastavlja:

- Skidam polako kile, pazim na prehranu. Izbacio sam slatko, oduzima mi puno energije, pogotovo u borbi. Najviše mi fali čokolada, ha-ha. Ma sjajno smo trenirali u ATT-u, najviše spariram s Filipom Pejićem jer smo ista kategorija, to budu makljaže. Također s Abijem (Abraham Salimon Are, op. a.), Patrikom Čelićem, Đanijem Barbirom...

Borba Barria i Vase bit će pravi sukob stilova. Dvoboj hrvača i udarača. Vaso već prijeti čuvenom "čepinom"...

- Nije mi bitno je li ispred mene Vaso ili Pero Perić. Meni je bitno da radim svoju taktiku, da prolaze moje stvari. Ako prolaze, znači da mi dobro ide. Ako ne prolaze, imam plan B. Kaže Vaso da su mi borbe dosadne? Mislim da nisu baš, možda je ta zadnja u KSW-u bila malo dosadna, ali ja svoje mečeve uglavnom završavam, najčešće gušenjem... Ako se Vasi moj stil ne sviđa, neka ide raditi borbu bez rukavica - smije se argentinsko-hrvatski MMA borac.

Hoće li biti treme pred auditorijem u Šibeniku?

- Trema uvijek postoji. Postoji strah od poraza, ali ne od osobe. Ne, ne bojim se Vase, isto je građen kao ja. Svi borci se boje izgubiti, ipak si dao sve u trening, cijeli život si podredio tom.

"Trash-talk" Barrija i Vase traje od 2014.

- Tip mi se jednostavno ne sviđa kao osoba. Nikad mi takav ne bi mogao biti prijatelj i to je to.

Bakočević je magnet za publiku, bez sumnje, jedan od najpopularnijih boraca na Balkanu. Ipak, Barrio se ne boji da će Crnogorac imati više navijača na tvrđavi sv. Mihovil.

- Borimo se u Hrvatskoj. Svi znaju da Hrvatska i Crna Gora imaju povijest, Dubrovčani se tog sjećaju. Došao sam tu za vrijeme Domovinskog rata, otac mi je bio zapovjednik 4. brigade, došao je pomoći Hrvatskoj. Nemam hrvatske krvi, ali tu sam odrastao, završio osnovnu, krenuo u srednju školu. Cijelo djetinjstvo sam proveo tu. Pravi Hrvat ne može navijati za Vasu.

Zagreb: Otvoreni trening boraca uoči Fight Nation Championshipa

Usporedio je Argentince i Hrvate.

- Hrvati su možda malo hladniji narod. Ipak mi Argentinci imamo latino krvi. Ali slični smo, držimo do istih vrijednosti, i Argentinci i Hrvati su katolici. Znamo i da ima puno Hrvata u Argentini, došli su uglavnom 1945. Ja sam otišao u drugom smjeru, ali nije da sam otišao u, ne znam, Švedsku, Rusiju... Slični smo - smatra Barrio.

Dao je prognozu za kraj.

- Bit će posebno boriti se na tvrđavi, još sam glavna borba večeri. Prekrasno će biti boriti se pred publikom, iako sam u meču toliko fokusiran da ne čujem ništa oko sebe. Kako prognoziram borbu? Rekao sam jednima da ću ga dobiti na bodove, drugima da ću ga nokautirati. Nije bitno hoću li ga završiti nakon tri sekunde ili ću dobiti nakon tri runde na bodove. Nije on neka kanta, ima 60 borbi, s njim moram pametno odraditi meč i pobijediti.

POGLEDAJTE CROATU UOČI BORBE S VASOM U SERIJALU MOJA PRIČA:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani