Obavijesti

Sport

Komentari 65

Nikad nije bio teži: Josuha ima četiri kilograma više od Klička

Nikad nije bio teži: Josuha ima četiri kilograma više od Klička
7

Ne mrzim Klička. Nemam ništa protiv njega. Samo ga želim pobijediti. Nabrijan sam još od 10. prosinca i u pozadini uma se pripremam za ovaj meč već duže vrijeme, rekao je Joshua nakon vaganja

VIDEO

Biši svjetski prvak Vladimir Kličko (64-4, 53 KO) i njegov legitimni nasljednik Anthony Joshua (18-0, 18 KO) odradili su vaganje pred senzacionalni meč koji nas očekuje u subotu od 23 sata na Wembleyju.

Josuha (27) je teži četiri kilograma i prednost jedino neće imati što se tiče visine. Ima duži raspon ruku, a sada je službeno vaganje pokazalo i da je nešto teži.

POGLEDAJTE VIDEO: Službeno vaganje Klička i Joshue

Britanac je imao 113,4 kilograma dok je službena vaga Ukrajincu pokazala okruglih 109.

Anthony Joshua and Wladimir Klitschko during the weigh-in

Ono što se odmah da primijetiti je da je 41-godišnji Kličko u izvanrednoj formi i, kako je i sam rekao, motivacija mu je na najvišem mogućem nivou. Bivši svjetski prvak spreman je ponovo sjesti na boksački tron teške kategorije, a po konstituciji se čini da je puno radio na brzini što mu je nedostalao na meču protiv Tysona Furyja.

S druge strane, Joshua izgleda zastrašujuće kao i uvijek. Čini se da je Britanac nešto veći nego inače. Točnije, da je nakon meča s Molinom nabacio još koji dekagram. Britanac nikad u karijeri nije bio teži i izgleda da će ići na ono što je obećao - nokaut.

- Ne mrzim Klička. Nemam ništa protiv njega. Samo ga želim pobijediti. Nabrijan sam još od 10. prosinca i u pozadini uma se pripremam za ovaj meč već duže vrijeme - rekao je Joshua pred svojom publikom.

Ako Kličko odluči ići u razmjenu u prvih pet rundi moglo bi biti kobno po njega. Joshua je 16 od 18 mečeva završavao prije ili u trećoj rundi. Samo su dva otišla dalje, do sedme - protiv Dilliana Whytea i Dominica Breazealea. Ako meč ode dalje od 5.,6.,7. runde blagu prednost dajemo Kličku.

No, Joshua ima duži raspon, mrvicu je teži, bori se na domaćem terenu i publika je na njegovoj strani. U obzir se mora uzeti i temperatura koja će na otvorenom Wembleyju, prema predviđanjima, biti ispod 10 celzijevih stupnjeva.

Što se tiče temperature, prednost dajemo Kličku. Čovjek je Ukrajinac i navikao je na niže temperature, a i pripremao se u Alpama.

Sve u svemu, sutra nas čeka pravi spektakl o kojem će se još dugo pričati nakon što i kako god da prođe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija