Obavijesti

Sport

Komentari 75

Nike predstavio dres Hrvatske: "Kockice" i na plavoj garnituri

Nike predstavio dres Hrvatske: "Kockice" i na plavoj garnituri
8

Plavi dres, u kojem je Hrvatska rušila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku 1998. godine, dvaput Englesku i Srbiju u kvalifikacijama osvanuo je u novom ruhu

VIDEO

Nike je i službeno predstavio dres u kojem će hrvatski reprezentativci igrati na Euru 2016. godine u Francuskoj. Prva "kockasta" garnitura doživjela je blage promjene i nakošene kvadratiće po uzoru na legendarni dres iz 1998. godine sa SP-a u Francuskoj. No ono što je prava "bomba" je druga garnitura. 

Plavi dres, u kojem je Hrvatska rušila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku 1998. godine, dvaput Englesku i Srbiju u kvalifikacijama osvanuo je u novom ruhu. I dalje je plavi, ali preko cijelog dresa su kvadratići tamnoplave boje. 

- Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji", rekao je Luka Modrić te dodao:

- Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima - kazao je veznjak Reala za stranicu HNS-a.

Novi dres premijeru će imati sljedeći tjedan kad Hrvatska u Osijeku igra protiv Izraela.

- Jedva čekam istrčati u novom dresu. Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima - rekao je Mateo Kovačić.

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu.

Dres na leđima ima natpis "Hrvatska" koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje. 

Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način. Uzorak crveno bijelih kvadrata je i na štucnama domaćeg kompleta.

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom "Hrvatska" na leđima, a krase ga svijetlo plave i tamno plave kockice. Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju.

Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Na Goalu pogledajte kako su izgledali hrvatski dresovi kroz povijest velikih natjecanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika