Obavijesti

Sport

Komentari 2

Niki Kovaču novi izazov, Bilić je samo korak od 'raja', a Velikom Žutom treba čudo za ostanak...

Niki Kovaču novi izazov, Bilić je samo korak od 'raja', a Velikom Žutom treba čudo za ostanak...

Kovač je došao u Kneževinu, vodit će Monaco, što je ipak dvije stepenice ispod razine Bayerna. Monaco je veliki francuski klub, ali nije velikan kao Bayern. Bilića jedna pobjeda dijeli od Premiershipa

VIDEO

U nedjelju navečer je stigla i službena potvrda. Niko Kovač je novi trener Monaca. U klubu iz Kneževine dosad su veliki trag ostavljali bivši hrvatski reprezentativci poput Danijela Subašića i Dade Prše, a sad će tamo trag probati ostaviti i hrvatski trener.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Kovač slavio naslov u Bayernu

Pokretanje videa...

00:52

- Presretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Niki Kovaču u klubu. Ova sezona označava početak novog poglavlja za Monaco, s čvrstom sportskom orijentacijom u skladu s klupskim ciljevima. Taj će smjer utjeloviti Niko kao trener - rekao je dopredsjednik Oleg Petrov i dodao:

- Niko je prepoznat za rad i u reprezentaciji i u klubu za razvoj mladih talenata, upravljanje iskusnim igračima i mogućnost postizanja jako dobrih rezultata. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo i osobnost pomoći u ostvarenju naših ciljeva - najavio je zadovoljno, iako mu neki predbacuju da je prvi izbor za novog trenera Monaca bio nekadašnji trener Spursa: Mauricio Pochettino, koji je ponudu odbio jer se nada pozivu s Otoka.

Niko je u zimu 2019. godine dobio otkaz u Bayernu, nakon što je nekoliko mjeseci prije osvojio dvostruku krunu. Bio je bez posla, spominjao se nastavak trenerske karijere u Bundesligi, a onda je došao poziv iz Kneževine. Monaco je 2004. godine igrao finale Lige prvaka, izgubio je od Porta 3-0, ali to nije ni izbliza klub veličine Bayerna. Francuski je, ali ne i europski velikan. Nikin je cilj da u prvoj sezoni s klubom iz Monte Carla izbori plasman u Ligu prvaka.

Slaven Biliće i njegov West Bromwich Albion mogu biti zahvalni Stokeu, koji im je pomogao u subotu. Za dva će dana Bilić u posljednjem kolu Championshipa igrati protiv QPR-a. Gostima utakmica nije važna, a Bilića tri boda vode u Premiership. WBA je posljednjih tjedana u krizi, da nije, već bi davno osigurao drugo mjesto koje vodi u elitu, ali imat će još jednu priliku.

West Ham United v West Bromwich Albion - FA Cup - Fourth Round - London Stadium

Tečaj na pobjedu WBA u srijedu je 1,25. To bi trebao biti zicer. Navijamo za Bilića, da prođe dalje bez play offa. Da, Hrvatska ponovno ima trenera u najjačoj ligi na svijetu.

Ivan Jurić je sa svojom Veronom napravio dobar posao ove sezone u Serie A. Ono što je najvažnije, momčad mu je daleko od borbe za ostanak. Jurićeva Verona je deveta, a kod kuće je u posljednje dvije utakmice uzela po bod Atalanti i Interu. Trećoj i drugoj momčadi lige. Lako je moguće da Jurić od iduće sezone vodi i neki jači talijanski klub.

Juriću ide dobro na Apeninima, a Robertu Prosinečkom jako loše u Turskoj. Novi prvak Bašakšehir je u pretposljednjem kolu u Istanbulu pobijedio Kayserispor 1-0. U posljednjem kolu Kayserispor dočekuje Trabzonspor, a samo jedan scenarij mu odgovara da ostanu u  društvu u najboljih. Kayserispor treba pobijediti Trabzonspor, uz uvjet da dva kluba od tri, odnosno Malatyaspor, Rizespor i Denizlispor ne osvoje ni bod. Dakle, Velikog Žutog u igri drži samo teorija.

Sergej Jakirović u Sloveniji sigurno ne može do naslova s Mariborom, a Dino Skender u posljednjem kolu s Olimpijom mora u gostima pobijediti Celje da bi uzeo titulu. Celju je za prvi, povijesni naslov, dovoljan i bod. Bivši trener Osijeka je nedavno dobio derbi protiv Maribora, činilo se kako ide prema titulu, a onda je Olimpija počela kiksati.

Ako ste zaboravili, još će jedan hrvatski trener iduće sezone ponovno raditi u Europi. Riječ je o Ivanu Leki, koji će voditi Antwerp u Belgiji. Prije dvije godine je Leko s Club Bruggeom bio belgijski prvak, a sad se vratio u tu ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja