Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kovač daleko od ostanka: Suze heroja koji je igrao s tumorom

Kovač daleko od ostanka: Suze heroja koji je igrao s tumorom
11

Eintracht je odigrao 1-1 protiv Nürnberga u prvoj utakmici razigravanja za ostanak. Za Kovačevu momčad igrao je kapetan koji je nedavno saznao da ima tumor

VIDEO

Eintrach i Nürnberg odigrali su 1-1 u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u Bundesligi. Momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nije uspjela osigurati prednost uoči uzvrata u Nürnbergu 23. svibnja i nalazi se u teškoj situaciji uoči gostovanja jer Nürnberg rijetko gubi na svom terenu.

Gosti su poveli autogolom domaćeg heroja, kapetana Marca Russa, koji je igrao iako je nedavno saznao da ima tumor i da mora na operaciju. Eintracht se spasio poraza golom Mijata Gaćinovića u 65. minuti utakmice. 

Herojski: Igrao iako zna da ima tumor

Kapetan momčadi koju vodi Niko Kovač prije tri tjedna saznao je da ima tumor i da mora na operaciju. No Marco Russ (30) ne želi sjediti kod kuće i čekati operaciju.

Poručio je Kovaču da želi igrati.

Klub je potvrdio kako je kapetan odlučio ostati uz svoje igrače u ključnoj utakmici sezone protiv trećeplasirane momčadi druge lige i u dogovoru s klupskim liječnicima igrao je od prve minute.

Nažalost, baš je on zabio autogol kojim je Nürnberg poveo u Frankfurtu. Russ, koji je odigrao preko 160 utakmica za Eintracht, operaciju ima 24. svibnja, a dan ranije njegov klub će gostovati u Nürnbergu u uzvratnoj utakmici.

Eintracht Frankfurt v Nuremberg  - German Bundesliga

Lijepa gesta Nürnberga

Kovačevom kapetanu tumor su otkrili krajem travnja na dopinškoj kontroli. Imao je vrlo visoku razinu hormona, a nakon detaljnog pregleda otkriven mu je tumor.

Želje za brzim oporavkom uoči prve utakmice poslao je i Nürnberg.

- Naši dueli su možda važni, ali ima nešto što je važnije. Neka se Marco Russ oporavi, to mu želimo iz sve srca - napisali su na službenoj stranici.

Eintracht je s tri pobjede u nizu izbjegao ispadanje, ali nakon poraza od Bremena Kovač preko razigravanja mora tražiti ostanak u ligi.  Nürnberg je prije dvije sezone ispao iz Bundeslige, a aktualnu je sezonu zaključio na trećoj poziciji druge lige iza ove sezone vrlo uvjerljivih Freiburga i RB Leipziga.

Doigravanje za ostanak u Bundesligi: 

Eintracht - Nürnberg 1-1 (Gaćinović 65' / Russ 42' ag)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...