Obavijesti

Sport

Komentari 61

Niko Kovač u Dohi: Išao sam u Katar učiti od Pepa Guardiole

Niko Kovač u Dohi: Išao sam u Katar učiti od Pepa Guardiole
2

Hrvatski izbornik Niko Kovač prije dva dana otputovao je na pripreme Bayerna. Tamo će biti do 17. siječnja, gledat će i rukometaše na utakmici protiv Austrije...

VIDEO

Evo, baš smo na ručku. Katar je dva sata ispred nas, javio nam se jučer oko podne iz Dohe Niko Kovač.

Hrvatski izbornik je prije dva dana s bratom Robertom i jednim od svojih pomoćnika, Goranom Lackovićem, otputovao u Aziju. Ondje je trenutačno na pripremama veliki Bayern, a trener Bavaraca Pep Guardiola omogućio je Kovaču i njegovu stožeru da prate njegove treninge i način rada.

REUTERS/PIXSELL

- Mi uvijek želimo nešto novo naučiti. Zbog toga smo došli ovamo, da malo vidimo kako Guardiola radi. Prošle godine Robert i ja bili smo kod Borussije Dortmund, a sad smo kod Bayerna. Ako bude vremena, sastat ćemo se ili ručati s Pepom. Mi smo ipak bivši igrači Bayerna i naravno da u klubu imaju veliko poštovanje prema nama - rekao je izbornik.

Pratio je Niko, naravno, pozorno sve što se događalo posljednjih dana. Andrej Kramarić se napokon skrasio. Otišao je na Otok, a Kovač je naglašavao kako je najvažnije da Andrej ode u klub u kojemu će stalno igrati.

- Mislim da je Leicester jako dobar odabir. Andrej je strašan igrač i sigurno će se dobro snaći u Engleskoj, u to uopće ne sumnjam - uvjeren je Niko.

Radnu dozvolu u Velikoj Britaniji nogometaš automatski dobiva ako je u zadnje dvije godine imao 75 posto nastupa za reprezentaciju. Kramarić je za “kockaste” odigrao samo četiri utakmice, pa u dobivanju radne dozvole važnu ulogu igra i izbornik reprezentacije.

- Poslao sam pismo Leicesteru i engleskom nogometnom savezu. Morate potvrditi da je igrač u ozbiljnim planovima kod izbornika - kaže Niko Kovač, koji se nada kako će Andrej uskoro dobiti dozvolu.

"Navijat ćemo za naše rukometaše"

Kad god može, Niko ide navijati i za ostale naše sportaše. Tako je reprezentacija predvođena izbornikom navijala za Marina Čilića na ATP Mastersu u Londonu, a idućeg četvrtka u Kataru počinje Svjetsko rukometno prvenstvo. Hrvatska prvu utakmicu igra u petak, 16., a braća Kovač i Lacković u su Dohi do 17. siječnja.

- Iskoristit ćemo taj dan da odemo bodriti naše rukometaše protiv Austrije. Bit ćemo uz naše momke - otkrio je dobro raspoloženi izbornik.

Ne sumnjamo kako će njegova i Robertova podrška dobro doći Duvnjaku i društvu na početku lova na medalju, a do te utakmice Niko će pratiti treninge i utakmice Bayerna te zapisivati Pepove umotvorine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku