Obavijesti

Sport

Komentari 177

Nikola Karabatić smije igrati na Euru iako je pozitivan na covid!

Nikola Karabatić smije igrati na Euru iako je pozitivan na covid!

Francuska zvijezda preboljela je korona virus u prosincu pa su mu, unatoč pozitivnom testu u Budimpešti, dozvolili da igra "jer nije opasan po okolinu"

VIDEO

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša Nikola Karabatić (37) bio je pozitivan na testu za korona virus nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali su mu svejedno dozvolili da zaigra protiv Islanda u subotu, javlja danska TV2.

Iz EHF-a su objasnili da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio covid u prosincu i ne predstavlja opasnost po okolinu jer ima visoku razinu antitijela. Nikola je u toj utakmici zabio jedan gol i četiri puta asistirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Karabatić

Pokretanje videa...

Nikola Karabatić 06:37

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati", objasnili su.

Nikola je pozitivan test prvi put imao još 22. prosinca. Testirao se nakon što je osjetio simptome bolesti, uključujući i jak umor. Zato je propustio dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Strasbourgu.

Karabatića će i dalje redovito testirati i dozvoliti mu da igra ako mu se razina antiijela drastično ne smanji. Prva iduća utakmica za Francusku je ona protiv Crne Gore ovaj ponedjeljak (20.30).

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Island

Utakmicu protiv Islanda zbog pozitivnog je testa propustio francuski izbornik Guillaume Gille, a francuski savez odmah je u Budimpeštu doveo izbornika mlade reprezentacije Yohanna Delattrea koji je bio na klupi uz Gilleova pomoćnika Ericka Mathéa.

Francuzi su nakon poraza od Islanda (29-21), koji je zbog korona virusa bio bez gotovo cijele prve postave, doveli u pitanje plasman u polufinale i protiv Crne Gore nemaju pravo na krivi korak. Vjerojatno će se morati vaditi protiv neporažene Danske u zadnjem kolu u srijedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja