Sport

Komentari 177

Nikola Karabatić smije igrati na Euru iako je pozitivan na covid!

Nikola Karabatić smije igrati na Euru iako je pozitivan na covid!

Francuska zvijezda preboljela je korona virus u prosincu pa su mu, unatoč pozitivnom testu u Budimpešti, dozvolili da igra "jer nije opasan po okolinu"

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša Nikola Karabatić (37) bio je pozitivan na testu za korona virus nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali su mu svejedno dozvolili da zaigra protiv Islanda u subotu, javlja danska TV2.

Iz EHF-a su objasnili da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio covid u prosincu i ne predstavlja opasnost po okolinu jer ima visoku razinu antitijela. Nikola je u toj utakmici zabio jedan gol i četiri puta asistirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Karabatić

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati", objasnili su.

Nikola je pozitivan test prvi put imao još 22. prosinca. Testirao se nakon što je osjetio simptome bolesti, uključujući i jak umor. Zato je propustio dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Strasbourgu.

Karabatića će i dalje redovito testirati i dozvoliti mu da igra ako mu se razina antiijela drastično ne smanji. Prva iduća utakmica za Francusku je ona protiv Crne Gore ovaj ponedjeljak (20.30).

Utakmicu protiv Islanda zbog pozitivnog je testa propustio francuski izbornik Guillaume Gille, a francuski savez odmah je u Budimpeštu doveo izbornika mlade reprezentacije Yohanna Delattrea koji je bio na klupi uz Gilleova pomoćnika Ericka Mathéa.

Francuzi su nakon poraza od Islanda (29-21), koji je zbog korona virusa bio bez gotovo cijele prve postave, doveli u pitanje plasman u polufinale i protiv Crne Gore nemaju pravo na krivi korak. Vjerojatno će se morati vaditi protiv neporažene Danske u zadnjem kolu u srijedu.

Najčitaniji članci