Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nikolić: Momci su čudo, ovo mi je najveća pobjeda u karijeri! Gojun: Dugo ovo nisam doživio

Nikolić: Momci su čudo, ovo mi je najveća pobjeda u karijeri! Gojun: Dugo ovo nisam doživio

Bio sam svjež, odmorio sedam dana. Tu sam pet godina i stvarno smo postali vrhunska ekipa, mladi su stasali, naši "stari" nas nose već duže i mi rastemo s njima. Dorasli smo Ligi prvaka, rekao je junak Klarica

VIDEO

Rukometaši Zagreba u fantastičnoj su atmosferi u ispunjenoj Areni Zagreb svladali PSG 28-26 iako su tri i pol minute prije kraja gubili dva razlike. Plasirali su se tako kolo prije kraja grupne faze Lige prvaka u osminu finala. Trener Zagreba Andrija Nikolić bio je, naravno, presretan:

- Luda utakmica i vjerujem zaslužena pobjeda. Čini mi se da smo u prvom poluvremenu bili u grču, da nismo pružili što možemo, je li to zbog važnosti utakmice, navijača. Drugi dio napad je bio bolji, ali igrali smo protiv PSG-a, top momčadi i teško je zaustaviti sve njihove karike. Momci su opet bili čudo. Ovo mi je sigurno najveća pobjeda u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO: Pozdrav izborniku zlatnih vaterpolista

Pokretanje videa...

Zagreb - PSG 02:44

Iduću srijedu slijedi gostovanje u Kielu.

- Možemo li dobiti, vjerujem da možemo. I kod PSG-a smo išli na pobjedu, pokušavamo se najbolje spremiti, neovisno Kiel ili Varaždin, uvijek želimo pobjeđivati - dodao je Nikolić.

Fantastičan je bio Luka Lovre Klarica s deset golova.

- Bio sam svjež, odmorio sedam dana. Tu sam pet godina i stvarno smo postali vrhunska ekipa, mladi su stasali, naši "stari" nas nose već duže i mi rastemo s njima. Mogu reći da smo dorasli Ligi prvaka, da se možemo nadati protiv bilo koga da možemo pobijediti. Tako i danas, da igramo kao finale.

Gojun: Pobijedili smo dečke koji su mi nanijeli puno boli

Jakov Gojun gurao je u obrani.

- Čekali smo i dočekali. Nešto prelijepo. Odavno nisam doživio ovakvu atmosferu, hvala ljudi što ste došli u ovako velikom broju, mi smo se odužili na najbolji mogući način. Prošli smo skupinu i to smo htjeli zadnjih par godina. Uspjeli smo i pogotovo mi je drago što smo pobijedili moj Pariz, gdje sam igrao, protiv nekih dečki koji su mi nanijeli puno boli. Drago mi je na kraju što smo Nikolu ovako ispratili, dečko je to zaslužio, svaka čast - rekao je veteran Zagreba i nastavio:

- Moji dečki u svlačionici su pravi, s karakterom. To nas krasi cijele godine. Čekali smo priliku i dočekali, sad se treba spremati za dalje. Ova momčad može jako puno, vjerujem da nećemo sad stati.

Gojun se nalazi na širem popisu reprezentacije za predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre. Nacionalna selekcija dobila je u četvrtak i službeno novog izbornika Dagura Sigurdssona. Je li on dobar izbor?

- Vjerujem da je, radi se o stvarno dobrom treneru. Gdje god je bio, napravio je rezultat. Radio je u Berlinu, gdje sam bio i ja, došao nakon njega. Kvalitetan je, ima velik karakter, sigurno će biti red, rad i disciplina. Ne bih htio ulaziti u polemiku je li dobar stranac ili Hrvat. Mi samo želimo rezultat. Hrvatska treba rezultat, tu smo pali, vjerujem da će se Hrvatska vratiti na svoje mjesto i izboriti Olimpijske igre, to je najbitnije - zaključio je Gojun.

Čupić: Šezdeset minuta bili smo u nervozi

Ivan Čupić zabio je Parižanima četiri gola.

- U subotu je nova utakmica i jedino i najvažnije je da budemo dobri. Ako hoćemo biti dobri i napredovati, moramo igrati svaka tri dana dobre utakmice. Ova je treća u nizu dobra, idemo po četvrtu. Ovo su samo dva boda, ništa više od toga. Nema euforije, regeneracija, u subotu je utakmica i idemo u Kiel. Vidjet ćemo dokle ćemo dogurati - rekao je Čupić i dodao:

- Nervozna je bila utakmica, na poluvremenu nismo puno pričali, ali smo vidjeli da smo u grču i nervozni i nastavimo u istom tonu. Valjda je takva utakmica trebala biti. Šezdeset minuta igrali smo u nervozi, vodili, gubili, vraćali se, živicirali se, sami sebi zagorčavali život. Tonnesen nam je u nekom trenutku pomogao pa nas je Manda spasio. Jednostavno, takva je utakmica morala biti, ali evo. Karakter, zajedništvo, neki su igrali više, neki manje, neki su ozlijeđeni, ali ima nas, pokazali smo da se trudimo i borimo.

Koga želi u osmini finala?

- Imamo utakmicu u srijedu, vidjet ćemo s koje pozicije idemo. Spremit ćemo se u miru, reprezentacija će svima poremetiti planove, ali ne samo nama nego svima koji igraju Ligu prvaka. Novo iskustvo za mlade, treba dočekati zdrav osminu finala pa dvije, tri, četiri utakmice s Nexeom. Neću ići toliko daleko. Čestitam ljudima, hvala im što su došli, što su prepoznali da se trudimo. I kapetan nam je danas malo prokrvario, ali dobro.

Srna: Predivan dan za hrvatski rukomet

Zvonimir Srna priključio se zagrebašima s tri gola.

- Odradio sam dva treninga i dobro je bilo. Cijela momčad iznijela je utakmicu. Svi smo izdržali, svi smo dali doprinos, od momčadi, stožera, kluba, navijača. Predivan dan za hrvatski rukomet. Prije pola godine ovakvu bismo utakmicu izgubili s nekoliko golova, ali drago mi je da smo ovako iskusnu momčad navukli na tri, četiri greške. Trener Nikolić je to odlično posložio, Šoštarić prije njega i Jović, nemam što reći - kazao je Srna.

Osmina finala igra se 27./28. ožujka i 3./4. travnja, a Zagreb bi kao petoplasirani iz skupine A mogao igrati protiv četvrtoplasiranoga iz skupine B, što je u ovom trenutku francuski Montpellier.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao