Sport

Komentari 0

Nikolina Čačić i Plantić na korak od OI: Malenicu dobila Ruskinja

Nikolina Čačić i Plantić na korak od OI: Malenicu dobila Ruskinja

U četvrtfinalu Nikolinu čeka Talijanka Irma Testa koja je pobijedila svjetsku viceprvakinju Ljudmilom Vorontsovom iz Rusije. Marija Malenica odradila je vrhunski meč, ali se nije uspjela plasirati u četvrtfinale

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić (20) uvjerljivom i jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) svladala je Amandu Millere iz Latvije čime je izborila četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ćaćić (kategorija do 57 kg) je veći dio meča uspješno držala na distanci agresivnu Latvijku te je kroz sve tri runde bila bolja. Uspješno je zaustavljala nalete protivnice, a u sljedećoj borbi ima priliku izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju. 

Njezina protivnica je Talijanka Irma Testa koja je četvrtfinale izborila pobjedom nad prvom nositeljicom, svjetskom viceprvakinjom Ljudmilom Vorontsovom iz Rusije i to jednoglasnom odlukom sudaca. 

Plasman na OI izborit će šest boksačica iz ove kategorije što znači da će Nikolina i Testa imati priliku kroz repesaž.

Hrvatska boksačka reprezentativka iz Splita, Marija Malenica (32) nažalost nije prošla u četvrtfinale kvalifikacijskog turnira, ali je odradila vrhunsku borbu. Bio je to meč odličnog tempa, s puno razmjene udaraca, ali njezina protivnica, prva favoritkinja, Maive Hamadouche ipak je bila bolja. 

Uz Nikolinu, Zagrepčanin Luka Plantić (24) također je osigurao četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu. Poluteškaš (do 81 kg) prekidom je u prvoj rundi pobijedio Armenca Gora Nersesjana koji je prije dvije godine bio osvojio broncu na Europskim igrama u Minsku, što je tada ujedno bilo i Europsko prvenstvo.

Plantića u četvrtfinalu čeka Irac Emmat Brennan, nadareni boksač čiji je omjer u amaterskom boksu 39-25. 

 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Najčitaniji članci