Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nikolina Ćaćić u Poreču osvojila europsko srebro do 22 godine: Sudac je prebrzo prekinuo meč

Nikolina Ćaćić u Poreču osvojila europsko srebro do 22 godine: Sudac je prebrzo prekinuo meč
3

Naša olimpijka Nikolina sada ima tri najsjajnija srebra: europska je i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama i seniorska viceprvakinja Europe. Tek je navršila 21 godinu

Nikolina Ćaćić izgubila je u finalu Europskog boksačkog prvenstva do 22 godine u Poreču i osvojila je srebrnu medalju.

Nikolina sada ima tri najsjajnija srebra: europska je i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama i seniorska viceprvakinja Europe na EP-u U-22 u Poreču.

Pokretanje videa ...

Prva naša boksačica na Igrama: Nisam ni znala da ima repasaž, plasman sam proslavila pivicom 01:04

Nikolina je osvojila sva tri odličja za hrvatski ženski boks na najvećim natjecanjima! I bila je prva Hrvatica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, a tek je nedavno navršila 21 godinu.

- Nije baš završilo kako sam htjela, sve se jako brzo odigralo, sudac se prebrzo i nepotrebno odlučio za treće brojanje već nakon prve minute borbe, tako da nisam ni stigla napraviti promjenu taktike. Ali sretna sam što sam osvojila još jedno srebro za Hrvatsku i sad se vraćamo u dvoranu i nastavljamo s radom za nova velika natjecanja. Ubrzo je Svjetsko prvenstvo, tako da nema puno odmora, pa Mediteranske igre pa na ljeto EP za sve uzraste - rekla je Nikolina.

Na OI u Tokiju bila je najmlađa boksačica i borila se za četvrtfinale.

Srebro u Poreču uručio joj je Hrvoje Balen, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora koji je u Poreč došao s glavnim tajnikom HOO-a Sinišom Krajačom.

Na svečanoj dodjeli odličja bio je i glavni tajnik Svjetske boksačke federacije Istvan Kovacs.

Zlato u kategoriji do 52 kg ponijela je Turkinja Hatica Akbas, a brončane su reprezentativke Ukrajine i Mađarske.

Mlada Sesvećanka ostvarila je sve najveće uspjehe za povijest našeg ženskog boksa. Zahvaljujući Nikolini Hrvatska je samo među 12 zemalja od 39 prijavljenih koje su imale predstavnice u ženskim finalima. U Poreču je upisala dvije sjajne pobjede nad Irkinjom i Ukrajinkom do finala.