Obavijesti

Sport

Komentari 67

'Nisam član Hajduka i neću biti, a dok sam ja vodio klub, nogom sam otvarao vrata HNS-a!'

'Nisam član Hajduka i neću biti, a dok sam ja vodio klub, nogom sam otvarao vrata HNS-a!'
6

Kad su drugi klubovi onemogućili kupnju ulaznica ljudima iz nekih županija, Hajdukovi su navijači blokirali autocestu! A sad Hajduk ne da do karte nikome tko nije član kluba. U povijesti HNL-a jedan klub nije ovisio o jednom igraču kao Hajduk o Livaji

VIDEO

Hajduk i s juniorima mora biti drugi, oni nisu ništa lošiji od stranaca. Gledamo Livaju i deset bezimenih igrača! Tko je ikad čuo za te strance koje Hajduk dovodi? I onda ne samo da ne zaradi na njima nego im mora platiti da odu! A svoje mlade igrače ne trpi, ne daje im šansu i rano ih pušta. I Biuk i Ljubičić slučajno su dobili šansu.

Naglasio je to Igor Štimac (55), izbornik Indije te bivši kapetan, trener i sportski direktor Hajduka gostujući u Podcast inkubatoru.

Pokretanje videa...

Predstavljanje Ivana Leke u Hajduku 02:55

Smatra da je Hajduk jako daleko od Dinama.

- Dolazak Livaje donio je nadu Hajduku, a dopada mi se dovođenje Leke za trenera. To može donijeti neki uspjeh, iako u povijesti HNL-a jedan klub nije ovisio o jednom igraču kao Hajduk sad o Livaji. No, Dinamo vodi odličnu sportsku politiku i rijetko dovodi strane trenere. Godinama daje šansu mladima i istrpi ih te je stvorio snažan brend zbog čega odlično zarađuje na igračima. Pa i ja bih, da sam sad mlad igrač, koliko god sam velik hajdukovac, u situaciji da ti Dinamo i Hajduk ponude nešto, dobro razmislio jer znam da ću u Dinamu dobiti šansu i klub će stati iza mene i moći ću ostvariti bolji transfer. Sadašnja previranja u Dinamu pokazuju, koliko vidim, da su Zdravku ljudi koji su mu bili najbliži, prvi okrenuli leđa. Nije se okružio ljudima koji imaju mišljenje nego niskokarakternim ljudima.

Kakav je vaš odnos s Mamićem?

- Isti kao uvijek, nikad se i nije mijenjao.

Štimac je godinama protiv ovakvog modela upravljanja Hajdukom, a sad je kritizirao i odluku kluba da onemogući kupnju ulaznica za utakmice bilo kome tko nije član kluba.

Treba zabraniti gostujućim navijačima na derbi

- Sad nitko tko se ne učlani u klub ne može kupiti ulaznicu, a kad su drugi klubovi onemogućili navijačima iz drugih županija da kupe ulaznicu, oni su zatvarali autocestu! Jakobušić je populist, a rješenje za huliganske nerede i da država, porezni obveznici, za svaki derbi Hajduka i Dinama moraju platiti dva milijuna kuna, je da zabrane gostujućim navijačima dolazak na derbi. Pa nek' Dinamovi navijači napune Maksimir, Hajdukovi Poljud i to je to.

HNL je, tvrdi, sve slabiji, a ne sve jači, kako neki smatraju, a prepričao je kakva je važnost da Hajduk ima ljude u Izvršnom odboru HNS-a.

hajduk slavlje

- Ako želiš promijeniti sustav, to moraš iznutra. A oni govore "ne želimo sudjelovati u radu takvog saveza". Super, i što ćeš onda? Računati na navijače da zatvaraju autoceste i prekidaju utakmice? Dok sam ja bio u Hajduku, nas trojica smo bili u IO-u: Grgić, Fiorentini i ja - rekao je pa prepričao jednu zgodu:

Marić: Dinamo mi nije dao da se učlanim

- Uoči jedne utakmice nismo smatrali potrebnim ići na ždrijeb sudaca jer po regionalnom kriteriju i kvoti utakmica, samo je jedan sudac mogao suditi tu utakmicu. No, četiri sata prije ždrijeba, prijatelj mi je dojavio da nam neće suditi taj sudac. I ja uzeo privatni avion, dojurio do Zagreba i nogom sam otvorio vrata u HNS-u! Te ušao "Što je, mamu vam j***m!" Suditi nam može samo jedan sudac. Taj nam je na kraju i sudio. I nije nikad više...

Pa se vratio na upravljanje Hajdukom:

- Član Hajduka nisam i neću biti! Po njihovom statutu, članovi mogu biti i maloljetnici, koji ne razmišljaju trezveno.

Voditelj Silvio Marić sjetio se i svog učlanjenja u Dinamo te otkrio:

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Konferencijsku Ligu, HNK Hajduk - Villarreal CF

- Kad smo nas četvorica (Marić, Šimić, Bišćan i Šokota, nap. a.) pokrenuli akciju za promjenama u klubu, vratili su mi članarinu i rekli da ne mogu biti član Dinama jer blatimo klub u javnosti.

Pitali su Štimca zašto je Hajduk u njegovo vrijeme jeftino prodao Srnu i Pletikosu.

Šimuniću je Sulejmani bio meta. Gadno 'čišćenje'...

- Hajduk je za njih dobio i više nego što je trebao. Nismo trebali ni toliko dobiti jer oni su igrali, a nisu redovito dobivali plaću. Kad smo mi došli u klub, on je bio u blokadi, milijunskim dugovima i poslovao je protuzakonito. I vraćao sam dugove i svojim novcem.

Pobjedu nad Srbijom 2-0 smatra uvjerljivo najslađom trenerom, a sjetio se i remija u Beogradu 1-1 i Šimunićeva isključenja zbog starta na Sulejmaniju:

- Joe je trčao taman toliko dovoljno da bude kratak za stići na loptu, haha! Sve hrvatsko mu je došlo u glavu, on je samo vidio metu, uokvirio prostor gdje će meta biti... Baš gadno 'čišćenje'.

Žali za smrću Siniše Mihajlovića, koji je "mogao još puno dati nogometu" pa se osvrnuo na njihov odnos:

- Naš zajednički prijatelj Pipe spasio mu je roditelje na jedini način na koji je mogao: da ih zamoli da odu jer više nije bilo sigurno za njih u vremenima kad nije bilo razuma. Na utakmici Crvena zvezda - Hajduk, onom finalu Kupa, jedino se Siniša od svih igrača nije rukovao s nama. Pogledajte koliko je startova i kakvih imao na toj utakmici. On je želio nekome nešto dokazati, da je više od onoga što jest.

Najteže je bilo protiv Maradone

Sa srpskim sportom se nije želio uspoređivati jer je ondje, kaže, i sport odraz države, u kojoj vlada kriminal, novac 'ispod stola'... A o igračkim danima u Premier ligi rekao je:

- Danas suci do gadljivosti štite napadače. Premalo je kontakta, a ovi "jebivjetri" naprijed zloupotrebljavaju to pa stalno padaju. Nisam volio brze napadače poput Owena, volio sam ove korpulentne, s njima sam mogao. Najteže mi je bilo čuvati Maradonu, protiv kojeg sam dvaput igrao, ali Pele je najveći svih vremena. Pele pa Maradona pa Messi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom