Obavijesti

Sport

Komentari 53

Robertson nasrnuo na Vlašića: Dugo nisam dobio takve batine

Robertson nasrnuo na Vlašića: Dugo nisam dobio takve batine

Nisam toliko često u obrambenim prekidima, a tu sam bio na skoku i dobio batine, otkrio je Nikola Vlašić, strijelac vodećeg gola u Glasgowu, i dodao: Više se ni ne osjećam kao mladi igrač

VIDEO

Do dana uoči utakmice nije bilo sigurno da će startati, a onda se pokazao jednim od najboljih pojedinaca pobjede Hrvatske nad Škotskom za ulazak u osminu finala Eura (3-1). Štoviše, Uefa je Nikolu Vlašića (23) proglasila igračem utakmice.

- Mislim da smo stvarno dobro ušli u utakmicu. Od početka smo znali da nam samo pobjeda igra, imamo imperativ pobjede. Dali smo sve od sebe, 100 posto. U defenzivi i napadu imali smo posjed, zabili taj gol. Poslije su oni izjednačili, ali mislim da smo kontrolirali cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili - rekao je Niksi.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje kupanjem u Manduševcu

Pokretanje videa...

Kupanje u Manduševcu 00:38

Zabio je za vodeći gol u 17. minuti. Josip Juranović centrirao je s desnog boka, Ivan Perišić spustio mu glavom, a on se sjajno snašao u gužvi. Vježbali su to i na treningu.

- Bila je slična situacija protiv Češke. Baš mi je rekao prije utakmice: "Kad bude opet slična situacija, opet ću ti spustiti. Ako bude slabiji balun, ne mogu pucati, nema snage". Vidio sam da mu ide na glavu, došao sam mu, spustio mi je lijepo i... Gol - nasmijao se Niksi.

Švedska, Slovačka, Španjolska ili Poljska? Koga bi volio u osmini finala u ponedjeljak u Kopenhagenu?

- Iskreno, ne znam točno ni kakve su grupe. Ne gledam to - jasan je Vlašić.

Škoti su ga uzeli na pik od početka, u prvom poluvremenu dobio je nekoliko udaraca. Pogotovo onaj kapetana Andyja Robertsona iz Liverpoola u 69. minuti.

Start i naguravanje možete pogledati OVDJE.

- Nisam u cijeloj sezoni dobio batina kao danas. U dvije situacije gdje... Zato što nisam toliko često u obrambenim prekidima, obično budem negdje na 16 metara, čekam odbijenu ili nešto, a ovdje sam na skoku. I onda sam dobio batine - rekao je.

Škoti su izjednačili krajem prvog poluvremena prvijencem Calluma McGregora, ali "vatreni" nisu gubili vjeru da će opet zabiti.

- Tako smo se i osjećali. I kad su oni zabili, osjećali smo da smo bolja momčad, da imamo kontrolu. Da ćemo im stvoriti šansu i zabiti golove. Tako se i dogodilo. Znači, ni u jednom trenutku nisam osjetio ni mrvicu straha ili da sumnjam da ćemo pobijediti - rekao je Vlašić.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Uz njega, zabijali su i Luka Modrić i Perišić. Senatori su povukli kad je bilo najvažnije. Koliko oni znače za momčad mlađima?

- Znače, normalno da znače. Spominjete mlađe, ali ja se iskreno ne osjećam mlađe. Uskoro ću napuniti 24 godine, imam 25 nastupa, tu sam već tri godine, stvarno se ne osjećam više kao mlađi igrač. Ali sigurno pomažu kad je najbitnije, potegnu momčad. To je već godinama tako i mislim da je suvišno trošiti riječi na njih - zaključio je Nikola Vlašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe