Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Nisam mislio na nogomet u zadnje vrijeme. Rijeka? Ti trenuci ostat će mi u sjećanju'

'Nisam mislio na nogomet u zadnje vrijeme. Rijeka? Ti trenuci ostat će mi u sjećanju'

Ristovski je provjerena opcija i igrač koji je za vrijeme ere u Rijeci bio najbolji desni bočni u ligi, a do dogovora je došlo jako brzo. S Dinamo je potpisao višegodišnji ugovor...

VIDEO

Nakon tri godine, Stefan Ristovski (28) se vratio u HNL! Doduše, ovaj put ne u Rijeku nego u konkurentski joj Dinamo.

Pokretanje videa...

Razgovor s Mislavom Oršićem 07:36

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije kako je hrvatski prvak zainteresiran za desnog beka Sporting Lisabona. Sadegh Moharrami se ozlijedio pa je desna strana ostala samo na Petru Stojanoviću koji baš i ne uživa neko povjerenje kod trenera Zorana Mamića. Postojala je opcija povratka Ive Pinta s posudbe iz Rio Ave, ali kako je su Portugalci to odbili, Dinamo se morao okrenuti drugim opcijama.

HNK Rijeka -  Slaaven Belupo

Ristovski je provjerena opcija i igrač koji je za vrijeme ere u Rijeci bio najbolji desni bočni u ligi, a do dogovora je došlo jako brzo. Reprezentativac Sjeverne Makedonije je u međuvremenu odradio liječnički pregled, a danas je potpisao višegodišnji ugovor i dinamovcima će se priključiti već ovog tjedna.

- Ponosan sam i sretan što sam postao igrač Dinama. Veliko je zadovoljstvo i čast potpisati ugovor za klub koji ima najviše osvojenih prvenstava Hrvatske i koji redovito sudjeluje u UEFA natjecanjima, i to s velikim uspjehom i značajnim rezultatima. Svi znamo kakav je renome Dinama i ovdje i izvan granica zemlje. Poznajem kapetana Ademija koji je moj suigrač u reprezentaciji, a isto tako tu je i nekoliko mojih bivših klupskih suigrača. Sigurno da me ta činjenica dodatno veseli. Imam ranije iskustvo igranja na suparničkoj strani, a sada ću dati sve od sebe u dresu Dinama kako bih zahvalio vodstvu kluba na povjerenju i pokazao svoju kvalitetu. Sretan sam i veselim se svemu onome što je ispred mene i mojih suigrača - kazao je Ristovski. 

Bio je dio šampionske momčadi Rijeke koja je 2017. godine osvojila dvostruku krunu ispred Dinama, a sada će igrati protiv 'svoje' Rijeke'. Modri mu neće biti nepoznanica jer je već igrao protiv njih, a tu će ga dočekati poznata lica i bivši suigrači iz Rijeke kao što su Marin Leovac, Mario Gavranović i Josip Mišić.

- HNL se sigurno promijenio, moram ispočetka to osjetiti, vidi se po ulaganjima klubovima, podigli su se, drago mi je da se diže u Hrvatskoj i to se pokazuje na europskoj sceni. Dinamo je dobio konkurenciju na radost lige - kaže Ristovski. 

Rođen je u Skopju, a 12. veljače proslavit će svoj 29. rođendan. Ponikao je u školi skopskoga Vardara, a već kao 18-godišnjak prešao u Parmu za koju je nastupao u talijanskoj ligi mladih, popularnoj Primaveri. U pet sezona na Apeninima igrao je i za prvu momčad Parme kao i za Crotone, Frosinone, Bari, Latinu i Speziju.

Mandat u Rijeci trajao mu je nešto dulje od dvije godine, a ponajviše će ga pamtiti po dvostrukoj kruni 2017. godine osvojivši i prvenstvo i Kup. U toj su slavljeničkoj sezoni standardni članovi udarne riječke postave bili i Ristovski, Gavranović i Mišić.

Nakon Rijeke je tri i pol sezone proveo u Sportingu s kojim je 2018. bio finalist portugalskog Kupa, a godinu kasnije i osvojio pokal u istom natjecanju. Dvaput je bio i osvajač Liga kupa.

Već je u svojoj prvoj sezoni u lisabonskom klubu nastupio u Ligi prvaka zauzevši treće mjesto u skupini što im je osiguralo europsko proljeće preselivši u Europa ligu. U četvrtfinalu ih je tijesno zaustavio Atletico Madrid. U sljedećim dvjema sezonama sa Sportingom je igrao u šesnaestini finala Europa lige pri čemu ih je prvo svladao Villarreal, a godinu potom Istanbul Başakşehir.

No ove sezone je odjednom pao u drugi plan i nije imao nijedan nastup pa mu je Dinamova ponuda stigla u pravo vrijeme.

- Imao sam buran period zadnja 2-3 mjeseca, nisam mislio na nogomet i sada jedva čekam da se vratim u staru formu. Osvajanje prvenstva je još daleko, osvojio sam s Rijekom prije tri godine, velika stvar za grad i klub. Ti trenuci su mi ostali u najboljem sjećanju, nadam se takvima i s Dinamom - kazao je Ristovski pa nastavio:

- U Portugalu sam osjetio ogromnu razliku između Rijeke i Sportinga jer sam u HNL-u igrao ispred 10 tisuća navijača, a tamo je svaka utakmica bila ispred 40 i za jednog igrača to je drastična promjena. Iza mene je prelijepa avantura koju ću nositi sa sobom, igrao sam Ligu prvaka. Dinamo je klub koji se drži te razine.

Za reprezentaciju je debitirao 2011. godine i skupio 60 nastupa, a trebao bi biti i dio momčadi na Europskom prvenstvu u lipnju. Ristovski će biti peti makedonski nogometaš u povijesti Dinama. Svojevrsni je “pionir” još 1983. godine bio tadašnji znameniti napadač Vasil Ringov, a osim Sedloskog i Ademija za plave je u sezoni 2006/’07. nastupao i napadač Saško Pandev, mlađi brat makedonskoga rekordera Gorana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani