Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ništa od HTV-a: Evo gdje gledati košarkaše u borbi za OI u Tokiju

Ništa od HTV-a: Evo gdje gledati košarkaše u borbi za OI u Tokiju

Hrvatska i Njemačka od 16 sati u Splitu igraju za finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, gdje će samo pobjednik izboriti vizu za Tokio. Mršićevi izabranici više nemaju pravo na krivi korak

Hrvatska košarkaška reprezentacija od 16 sati igra polufinalnu utakmicu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre protiv Njemačke u splitskoj Spaladium Areni. Ona će umnogome odrediti sudbinu ove vrste koju vodi izbornik Veljko Mršić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Grupna faza natjecanja za čije je domaćinstvo Vlada izdvojila više od 14 milijuna kuna nije prošla obećavajuće. U prvoj utakmici u srijedu Hrvatska je teško poražena od Brazila Ace Petrovića 94-67. Ništa nije išlo od ruke.

Druga utakmica protiv slabašnog Tunisa u četvrtak ponudila je poboljšanje u igri ponudila je malo bolju igru u prvom poluvremenu (+14), no do zadnje četvrtine sve se istopilo i Hrvatska je strepila za pobjedu. Na koncu je ipak slavila 75-70 i ostala živa.

Njemačka, s druge strane, i bez glavne zvijezde Dennisa Schrödera pobijedila je Meksiko (82-76) i Rusiju (69-67) i izborila prvo mjesto u svsojoj skupini.

Unatoč neuvjerljivoj igri u prvoj fazi, kladionice prednost daju Hrvatskoj (koeficijent 1,85), dok je na Nijemce koeficijent 2.

Zanimljivo, Hrvatska i Njemačka igrale su i u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2008. Hrvatska je tad pobijedila 76-70 i izborila Peking, kao i Rio osam godina poslije. Sad joj za plasman u Tokio treba pobjeda nad Njemačkom, ali i u nedjeljnom finalu od 19.30 protiv pobjednika prvoga subotnjeg polufinala između Brazila i Meksika (12.30).

Prava prijenosa Fibinih kvalifikacijskih turnira ima Sport Klub koji će utakmicu emitirati na prvom kanalu.