Obavijesti

Sport

Komentari 106

Nitko kao Ademi: U rodnom je Šibeniku uzeo 20. trofej, ima ih više nego Dinamov najveći rival

Nitko kao Ademi: U rodnom je Šibeniku uzeo 20. trofej, ima ih više nego Dinamov najveći rival

Arijan Ademi je najtrofejniji igrač Dinama u povijesti, iza njega je 11 osvojenih naslova prvaka, šest osvojenih Kupova i tri nacionalna Superkupa. Veličanstveno

VIDEO

Dinamo je u nedjelju pobijedio Šibenik 2-0 i uzeo novi naslov prvaka. Kapetan, lider i vođa današnjeg Dinama Arijan Ademi vratio se u rodni grad, na stadion gdje je napravio prve nogometne korake. I sada, baš na Šubićevcu, osvojio je 20. trofej kao igrač zagrebačke momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Euforija u Šibeniku: Dinamovi igrači skidali se do gaća u slavlju novog naslova prvaka VIDEO

Naravno, Arijan Ademi je najtrofejniji igrač Dinama u povijesti, iza njega je 11 osvojenih naslova prvaka, šest osvojenih Kupova i tri nacionalna Superkupa. Veličanstveno. Dinamovu ikonu s po 16 osvojenih trofeja u "plavom" dresu prate Mihael Mikić i Tomislav Butina, dok mu se iz današnje generacije najviše približio Amer Gojak koji je skupio 12 trofeja.

Ademi je tako iskoristio povijesnu priliku i na svojem Šubićevcu osvojio najdraži naslov prvaka u karijeri. Čime je ujedno pretekao i Dinamova najvećeg rivala po broju naslova. Hajduk ima šest osvojenih HNL-ova, šest kupova i šest superkupova, to je 18 velikih trofeja.

- Drago mi je što se ovako poklopilo, da najdražu titulu proslavim u svom rodnom Šibeniku. Moram kazati da nas je Hajduk gurao naprijed svojim dobrim igrama u zadnje vrijeme. Sve je puno lakše uz navijače koji su nas bodrili. Čeka nas još utakmica s Hajdukom u Maksimiru. Ove sezone ih još nismo dobili, vjerujemo da ćemo to uspjeti u zadnjem kolu i proslaviti titulu na pravi način - rekao je Ademi nakon osvojenog naslova.

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske

Zanimljivo, jedan od ponajboljih igrača u povijesti Dinama u dresu Šibenika na prvenstvenoj utakmici debitirao je baš protiv - Dinama. Bilo je to 22. ožujka 2008. godine, Zagrepčani su u Maksimiru slavili 5-1, a Ademi zaigrao posljednjih 27 minuta.

Za Dinamo su tada igrali Koch, Drpić, Etto, Čale, Bišćan, Modrić, Balaban, Mikić..., dok su za Šibenčane zaigrali Kulušić, Lapić, Roglić, Zec... Samo dvije i pol godine kasnije, Ademi je preselio u Dinamo, pa ispisao povijest zagrebačkog kluba. A ta povijest je još trofejnija nakon što je Ademi u svom gradu, na svom stadionu poveo Dinamo do još jedne titule.

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske

Zagrepčani su na Šubićevcu imali i veliku potporu Bad Blue Boysa koji su pripremili invaziju na Šibenik. Na stadion ih je stiglo oko 1500 dok je velik broj Dinamovih navijača ostao u samom gradu.

I gledali su kako Dinamo osvaja 23. naslov u svojoj povijesti. A kapetan Ademi, nošen na rukama suigrača, slavi najslađu titulu otkako mu kuca plavo srce...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu