Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nizozemci slavili u Italiji i Francuskoj, Cityju tek bod

Nizozemci slavili u Italiji i Francuskoj, Cityju tek bod
1

Identičnim rezultatima (1-0) Ajax i Twente pobijedili su Fiorentinu i Marseille u gostujućim, prvim dvobojima 1/16 finala Kupa Uefe

VIDEO

Unatoč terenskoj dominaciji domaće Fiorentine (57-43% lopte u posjedu, 15-6 odnos udaraca prema golu), momčad Marca van Bastena na čelu s vratarom Maartenom Stekelenburgom nije se dala slomiti. Štoviše, napadač Ajaxa Kennedy Bakircioglü je u 60. minuti, s ruba šesnaesterca malo s desne strane, zakucao loptu od grede iza crte gola Sebastiena Freya. Asistirao mu je Urby Emanuelson. U Ajaxovu sastavu nije bilo još uvijek nezaliječenog Darija Cvitanića, a među 18 se ovaj put nije pojavio niti 20-godišnji centarfor Darko Bodul.
Twente iz Enschedea, nizozemska momčad bivšega engleskog izbornika Stevea McClarena, trijumfalno je prošla Velodrome, gdje je domaći Marseille pao golom austrijskoga 19-godišnjeg reprezentativca Marka Aranutovića u 22. minuti. Mladi je napadač uspio nekako u gol ugurati dodavanje Blaisea Nkufa.
Mark Hughes, trener Manchester Cityja, izveo je na gostovanju kod danskog FC Kopenhagena najbolje igrače i remizirao s kvalitetnom domaćom momčadi 2-2.
Strijelci za goste, koji su dvaput vodili, na glamuroznom su Parkenu bili Nedum Onuoha i Stephen Ireland, dok je za domaće najprije izjednačio 24-godišnji brazilski napadač Ailton Almeida, da bi na konačnih 2-2 u prvoj minuti sudačke nadoknade poravnao Martin Vingaard.
Poljski Lecha i talijanski Udinesea u Poznanu su odigrali 2-2. Svih je devedeset minuta za domaću momčad na golu odradio bivši golman zagrebačkog Dinama Ivan Turina. Obranio je Talijanima nekoliko lopti, a prvi je put kapitulirao u 50. minuti, kada ga je glavom nakon kornera svladao Quagliarella.
Pet minuta kasnije Hrvat na golu Poljaka obranio je udarac Gökhana Inlera, ali i odbio loptu baš na vlastitog suigrača Arboledu, od kojega se odbila u mrežu.
Domaći su ipak uspjeli izjednačiti u samoj završnici. U 81. je minuti smanjio Rengifo, a u 84. se branič Arboleda za autogol iskupio izjednačujućim golom za konačnih 2-2.

KUP UEFE, 1/16 FINALA, 1. UTAKMICE

MARSEILLE - TWENTE 0-1 (Arnautović 22)
FIORENTINA - AJAX 0-1 (Kennedy 60)
KOPENHAGEN - MANCHESTER CITY 2-2 (Almeida 56, Vingaard 90+1 / Onouha 29, Ireland 61)
LECH - UDINESE 2-2 (Rengifo 81, Arboleda 84 / Quagliarella 50, Arboleda 55-ag)
ŠAHTAR - TOTTENHAM 2-0 (Seležnjov 79, Jadson 88)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'