Obavijesti

Sport

Komentari 10

Nizozemski amater obranama izludio Crnogorce: Još u petak sam bio u uredu, dizajner sam

Nizozemski amater obranama izludio Crnogorce: Još u petak sam bio u uredu, dizajner sam

Šef nije bio presretan kad je čuo da moram u reprezentaciju. Ponio sam laptop i morat ću raditi u nedjelju. Evo, čeka me dizajniranje implantata čeljusti, rekao je Van Leeuwen, koji je protiv Crne Gore imao 14 obrana

VIDEO

Thijs van Leeuwen (34) oduševio je rukometni svijet. Ime vam ne zvuči poznato? Ma ne znaju ga dobro ni u vlastitoj zemlji! 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ostala bez polufinala Eura

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

'Ne znam što je mix zona'

Radi se o nizozemskom golmanu koji je bio junak subotnje pobjede nad Crnom Gorom (34-30) u Budimpešti u drugom krugu Europskog prvenstva. Imao je 14 obrana od 33 pokušaja Crnogoraca.

Ne bi to bilo čudno da Van Leeuwen nije amater i tek peti ili šesti izbor na mjestu golmana nizozemske reprezentacije. Prvo su zbog korone otpali Bart Ravensbergen i Dennis Schellekens, zatim i treći golman Gerrie Eijlers, a zbog pozitivnog testa nije mogao doputovati ni četvrti izbor Arjen Versteijnent.

Nizozemski je izbornik promptno morao reagirati pa je pozvao spomenutog Van Leeuwen i Renéa de Knegta. Van Leeuwen se priključio tek u petak oko 23 sata, a samo dan kasnije bio je igrač utakmice u susretu Europskog prvenstva. U Mađarsku je otputovao direktno s posla.

- Bio sam iznenađen što mi je toliko novinara prišlo nakon utakmice. Nisam imao pojma što je mix zona i što trebam raditi. Nisam bio ni svjestan da sam imao oko 40 posto obrana, nevjerojatno - presretan je bio Van Leeuwen, koji je ranije imao tek jedan nastup za Nizozemsku, davne 2009.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v Netherlands

'Trebali smo slaviti curin rođendan'

Trenira u belgijskom klubu Sporting-Pelt. Glavni izvor prihoda mu je posao. Naime, on je medicinski dizajner implantanata lubanje u gradiću Geleenu.

- Igram poluprofesionalno u BENE-ligi. Radim 36 sati tjedno i nekako stižem odraditi šest treninga. U petak sam bio u uredu za stolom. Šef nije bio presretan kad je čuo da moram u reprezentaciju. Ponio sam laptop i morat ću raditi u nedjelju. Evo, čeka me dizajniranje implantata čeljusti - rekao je Van Leeuwen pa dodao:

- Ma ni zamisliti nisam mogao da ću u subotu biti na parketu u reprezentativnom dresu. Planirao sam utakmicu pogledati s curom na TV-u, trebali smo proslaviti njen rođendan. Ovim putem joj se ispričavam što nisam mogao biti s njom, nadam se da će mi oprostiti.

Nizozemsku do kraja drugog kruga čekaju utakmice s Danskom i Hrvatskom. Najveće su iznenađenje ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja