Obavijesti

Sport

Komentari 12

Njemačka srušila Brazil, Italija slavila protiv svjetskih prvaka

Njemačka srušila Brazil, Italija slavila protiv svjetskih prvaka
5

Reprezentacija Njemačke sasvim je zasluženo svladala Brazil s 3-2 u prijateljskom ogledu u Stuttgartu. Italija je, također zasluženo dobila Španjolce i to rezultatom 2-1

VIDEO

Od samog početka Nijemci su stegnuli obruč oko brazilske obrane, pa su gosti često bili prisiljeni grčevito se braniti. Ipak, Njemačka je svoju nadmoć kapitalizirala tek u nastavku utakmice. ''Elf'' je poveo u 61. minuti iz penala koji je bio dosuđen zbog prekršaja Lucija nad Kroosom. Schweinsteiger je pogodio za 1-0.

Samo šest minuta kasnije Nijemci su povisili vodstvo. Kroos je odličnom dijagonalnom loptom poslužio Götzea, 19-godišnjeg igrača Borussije Dortmund. Mladi veznjak, kojeg mnogi već uspoređuju s Lionelom Messijem, zaobišao je Julija Cesara i poslao loptu u praznu mrežu.

U 71. minuti, Brazilci su smanjili iz penala kojeg je izborio Dani Alves. Faulirao ga je Lahm, a s bijele točke je zabio Robinho. Nijemci su u 80. minuti ponovno povećali prednost. Schweinsteiger je obavio glavninu posla. U kaznenom prostoru Brazila uspio je oduzeti loptu Santosu, odigrati povratnu za Schürrlea, koji je bio precizan za 3-1. U drugoj minuti sučeve nadoknade, brazilski tinejdžerski as Neymar je krasnim udarcem izvan kaznenog prostora postavio konačnih 3-2.

U Stuttgartu su Nijemci uspjeli pobijediti Brazilce prvi put u 18 godina: posljednji im je to put uspjelo 1993. 2-1 trijumfom u Kölnu, također u prijateljskoj utakmici.

U dvoboju Italije i Španjolske u Bariju, svjetskih prvaka s posljednja dva Mundijala, slavili su Talijani 2-1. Zasluženo, jer su, gledajući cijeli dvoboj, pokazali više, a pogotovo u prvom poluvremenu, kada su žestoko pritiskali Španjolce.

Italija je povela u 11. minuti. Criscito je odličnim dodavanjem poslužio Montoliva, a Fiorentinin je igrač potkopao loptu i lobom svladao Ikera Casillasa, te postigao svoj prvi pogodak u dresu reprezentacije. Mogli su Talijani postići u prvom dijelu još koji pogodak, ali su do izjednačenja stigli gosti, nakon što je sudac start Chiellinija nad Llorenteom okvalificirao kao prekršaj za kazneni udarac. Alonso je s bijele točke tukao po sredini gola i prevario Buffona.

U nastavku su Španjolci uspostavili ravnotežu, zapravo su imali i bolje prilike, ali je na kraju ipak do pobjede stigla domaća selekcija. Strijelac je bio Alberto Aquilani. Nakon njegovog udarca se lopta odbila od Albiola i prevarila španjolskog vratara Victora Valdesa, koji je na poluvremenu zamijenio Casillasa.

Prijateljske utakmice:

Njemačka – Brazil 3-2 (Schweinsteiger 61 – 11 m, Götze 67, Schürrle 80 / Robinho 71, Neymar 90+2)

Italija – Španjolska 2-1 (Montolivo 11, Aquilani 84 / Xabi Alonso 37 – 11 m)

Škotska – Danska 2-1 (Kvist 22 – ag, Snodgrass 44 / Eriksen 31)

Slovenija – Belgija 0-0

Wales – Australija 1-2 (Blake 82 / Cahill 44, Kruse 60)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti