Obavijesti

Sport

Komentari 34

Klub službeno potvrdio: Niko Kovač dobio otkaz u Wolfsburgu

Klub službeno potvrdio: Niko Kovač dobio otkaz u Wolfsburgu

Kovaču je presudio domaći poraz od Augsburga 3-1 u kojem je Kristijan Jakić zabio dva gola. Bivši dinamovac bio je junak svoje momčadi, ali i kap koja je prelila čašu u strpljenju čelništva Wolfsburga

VIDEO

Hrvatski trener Niko Kovač (52) više nije trener Wolfsburga, javili su prvo svi relevantni njemački mediji. A potom je razlaz službeno potvrdio i sam njemački prvoligaš.

POGLEDAJTE VIDEO: Kada je Kovač potpisao za Wolfsburg

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Wolfsburgu VIDEO

Bivši dinamovac presudio Kovaču

Kovaču je presudio domaći poraz od Augsburga 3-1 u 26. kolu Bundeslige u kojem je Kristijan Jakić zabio dva gola. Utakmica je bila u subotu, a uprava Wolfsburga odlučila je pričekati iduće jutro kako bi se rastala s bivšim hrvatskim izbornikom.

VIDEO Bivši dinamovac utrpao dva Kovaču! Na rubu je otkaza
VIDEO Bivši dinamovac utrpao dva Kovaču! Na rubu je otkaza

- Nakon poraza od FC Augsburga, donijeli smo odluku o prekidu suradnje. Žalimo zbog razvoja događaja i vjerujemo da je potrebno dati novi poticaj momčadi. Želimo zahvaliti Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu i Aaronu Briggsu, sve najbolje u njihovim privatnim i profesionalnim životima - rekao je direktor Wolfsburga Marcel Schäfer.

- Kao glavni trener posebno sam razočaran što unatoč obećavajućim pristupima nismo uspjeli doći do zaokreta u sezoni. Momčadi, cijelom klubu i njegovim navijačima želim sve najbolje u ostatku sezone i u budućnosti - rekao je Kovač u priopćenju.

Niko Kovač ima ugovor do idućeg ljeta

'Vukovi' nisu slavili jedanaest utakmica u nizu. Čelništvo njemačkog prvoligaša imalo je strpljenja deset susreta bez pobjede, ali jedanaesti Kovaču nisu mogli oprostiti.

Niki Kovaču ugovor istječe iduće ljeto, 2025. godine, pa će mu Wolfsburg morati isplatiti otpremninu.

Wolfsburg iznad zone ispadanja

Klub napušta nakon manje od dvije godine. Stigao je u svibnju 2022. vrativši se u Bundesligu poslije tri godine, ali drugi angažman neće pamtiti po dobrome. Wolfsburg napušta iznad zone ispadanja, na 14. mjestu, tek šest bodova više od 16. mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak u ligi.

Iz njemačkog prvoligaša odlazi i njegov brat Robert Kovač, koji mu je pomoćnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna