Obavijesti

Sport

Komentari 19

NK Osijek slavi 73. rođendan, klub bebama poklanja 1947 kn

NK Osijek slavi 73. rođendan, klub bebama poklanja 1947 kn
5

Osijek je osnovan pod imenom Proleter, a u svojoj prvoj utakmici pobijedio je osječku Mladost 5-0. Ove sezone igrači Ivice Kuleševića žele osvojiti Kup, te još jednom dohvatiti Europu...

VIDEO

NK Osijek danas slavi 73. rođendan. Slavonski prvoligaš osnovan je 27. veljače 1947. godine pod nazivom Proleter, dok je prvu utakmicu 16. ožujka iste godine odigrao protiv osječke Mladosti (5-0). U svojoj povijesti Osijek se može pohvaliti jednim Kupom Hrvatske (1999.), jednim finalom Kupa (2012.), ali i pet naslova u Drugoj jugoslavenskoj ligi (1953., 1970., 1973., 1977. i 1981.).

Pokretanje videa...

02:07

Osječki klub danas kontinuirano raste, a ovo će 'plavo-bijelima' biti i posljednji rođendan na Gradskom vrtu. Klub će se do kraja tekuće godine preseliti na Pampas, tamo pronaći svoj novi dom. Nogometaši Ivice Kuleševića danas su četvrti na prvenstvenoj ljestvici, vode borbu za novi izlazak u Europu, ali će i ove sezone pokušati osvojiti hrvatski Kup. U polufinalnom dvoboju 18. ožujka očekuje ih ogled s Rijekom.

NK Osijek ponovno 27. veljače, kao i proteklih godina, na zanimljiv način obilježaav svoj rođendan. Riječ je o vrlo popularnoj akciji "Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali Bijelo-plavi". Sve novorođene bebe koje toga dana dođu na svijet u rodilištu osječkog KBC-a, Osijek će darivati s 1947 kuna na štednoj knjižici. To je, naime, simboličan iznos u kontekstu godine osnutka kluba.

Ta je akcija pokrenuta 2018. godine kada su na taj dan rođeni Ana, Ivano, Dull, Lara i Maro, godinu dana kasnije pridružili su im se Leo, Dante, Leda i Noa. Sve su bebe naravno učlanjene u bijelo-plavi navijački klub, a prošle godine su Ana, Ivano, Dull, Lara i Maro u Gradskom vrtu proslavili i svoj prvi rođendan, za tu priliku NK Osijek ih ja darivao malim klupskim dresovima s brojem 1 na leđima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani