Obavijesti

Sport

Komentari 8

NK ZET: Hvala ti, Pjaca, kupili smo umjetnu travu za igralište

NK ZET: Hvala ti, Pjaca, kupili smo umjetnu travu za igralište
5

VELIKI PLANOVI Od Pjacina transfera u Juve nabavit ćemo i reflektore te preurediti staru svlačionicu, rekao je tajnik NK ZET-a Zdenko Grubač i otkrio kako im Marko stalno pomaže

VIDEO

Marko Pjaca nikad nije zaboravio svoje nogometne korijene. Za NK ZET je igrao tek dvije godine, no klubu iz svoga kvarta i dan danas pomaže.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:09

- Nekoliko nam je puta donirao lopte, markere, čunjeve i ostale rekvizite. Njegova pomoć nam je neprocjenjiva - rekao je Zdenko Grubač, tajnik i trener u NK ZET-u.

Za klub, koji igra u 1. zagrebačkoj ligi činjenica da je njihov bivši igrač došao do svlačionice moćnog i bogatog Juventusa itekako je važna.

Ne samo da bi “pili krv” rivalima nego i zbog jačeg bankovnog računa. Jer dio novca od 23 milijuna eura vrijednog Pjacina transfera došao je i na Savicu.

Budžet od 260.000 kuna

- Prvu ratu smo već dobili, a druge dvije doći će 2017. i 2018. Iduće tri ili četiri godine smo mirni, a odlična je stvar da napokon možemo i investirati u infrastrukturu. Konačno se ne borimo samo za preživljavanje - kaže Grubač.

NK ZET-u godišnje je potrebno 260.000 kuna, no taj je novac teško naći.


- Dobijemo nešto od saveza, ali to ne pokriva sve troškove. Da, zovemo se NK ZET, ali novca iz toga gradskog poduzeća nema već godinama. A pazite, čak 98 posto uprave kluba i IO-a radi u ZET-u. Ja sam zaposlen u održavanju telekomunikacija - istaknuo je Grubač.

U takvoj neimaštini zaista je lijepo da Pjaca pomaže. I svojom transferom, ali i osobno.

- Ma cijela obitelj je odlična. Evo, jednom prilikom njegova majka je šetala te je i posjetila klub. Pitala nas je treba li nam nešto. Zamislite to, kako da im ne kažeš veliko hvala - istaknuo je tajnik kluba.

Pjaca je s osam godina došao u klub, no već iduću jesen bio je u Dinamu.

Među “modrima” se zadržao pet godina, no s 14 se vratio u ZET.

- Razmišljao sam da je za mene bolje igrati u manje razvikanom i lošijem klubu nego u dobrom sjediti na klupi - rekao je jednom Pjaca.

I pogodio je. Preko Lokomotive se vratio u Dinamo, a danas je član Juventusa. I evo, šest godina nakon posljednje utakmice za ZET, Marko je i dalje vezan uz svoj klub, kojemu će njegov transfer u “staru damu” riješiti mnoge probleme.

Stižu novi klinci

- Od prve rate kupili smo polovnu umjetnu travu za betonsko igralište, a plan nam je s posljednje dvije preurediti svlačionicu i na pomoćnom terenu postaviti reflektore - rekao je Grubač.

A te klupske investicije imaju jako dobru podlogu.

- Kad je Pjaca potpisao za Juventus te se počelo pisati da je nekada igrao za NK ZET, odmah se u klub upisalo 60 klinaca. Inače ih na jesen upišemo najviše 10 - kaže Grubač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići