Obavijesti

Sport

Komentari 30

Nogomet kao slabost diktatora: I oni su imali omiljene klubove

Nogomet kao slabost diktatora: I oni su imali omiljene klubove
1

NOGOMETNI FANATICI Hitler, Kim Jong-Un, Gaddafi i Staljin obožavali su nogomet te imali svoje omiljene klubove. Neki od njih redovno su išli na utakmice pratiti što se događa na terenu...

VIDEO

Nogomet je slabost gotovo svakog muškarca, to je opće poznato. Pa čak i oni najpoznatiji i najsuroviji, poput svjetski poznatih i zloglasnih diktatora. Hitler je obožavao 'bubamaru', Staljin favorizirao jednu momčad, kao i aktualni lider Sjeverne Koreje, Kim Jong-Un.

Adolf Hitler 

Dok je Adolf Hitler bio na vlasti, Schalke je osvojio čak šest naslova prvaka. Bilo je to u razdoblju od 1934. do 1942. godine. Idući naslov klub je osvojio 1958. godine što im ujedno i posljednji osvojeni naslov prvaka Njemačke u povijesti.

Nicolae Ceaușescu 

Nicolae Ceaușescu stvorio je od bukureštanske Steaue europsku silu. Klub je bio u vlasništvu vojske, a on je zabranio transfere igrača što je pomoglo klubu da osvoji šest naslova prvaka države i tadašnji europski Kup prvaka 1986. godine. Naravno, Nicoale ih je potom ponosno ugostio u svojim odajama.

Benito Mussolini 

Benito Mussolini je pak bio vatreni navijač Bologne. Za vrijeme njegove vladavine klub je osvojio šest naslova prvaka, dok su se na stadionu mogli vidjeti simboli fašizma. I on je osobno bio prisutan na utakmica omiljene momčadi.

Josef Staljin

Klub kojeg je osnovao KGB logičan je izbor za Staljina. Obožavao je nogomet, a koliki fanatik bio svjedoči i slanje momčadi moskovskog CSKA u gulag poslije poraza od Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1952. godine. Naravno, igrači CSKA su predstavljali Sovjete.

Muammar Gaddafi

Veliki navijač Liverpoola bio je libijski revolucionar i političar Muammar Gaddafi. Nakon što je svrgnut sa vlasti, u njegovoj je rezidenciji pronađena šalica koja je sadržavala simbole 'redsa'.

Kim Jong-Un

Kim Jong-Un je pak veliki navijač Manchester Uniteda, dok je njegov omiljeni igrač Wayne Rooney.

Fidel Castro

Pokojni kubanski lider Fidel Castro veliki je fan Arsenala od davne 1970. godine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama