Sport

Komentari 11

Nogometaš 'građana' mora se izjasniti na sudu: Optužili ga za silovanje i seksualne napade

Nogometaš 'građana' mora se izjasniti na sudu: Optužili ga za silovanje i seksualne napade

Benjamin Mendy nalazi se u pritvoru u sjevernom Liverpoolu od 27. kolovoza kada je uhićen. U srijedu će se izjasniti osjeća li se krivim za optužbe koje su mu stavljene na teret

Francuski nogometaš Benjamin Mendy u srijedu će se pojaviti pred sucem kako bi se izjasnio osjeća li se krivim ili ne za optužbe koje su mu stavljene na teret, točnije tereti ga se za silovanje djevojaka u šest navrata od listopada 2020.

Lijevi bek Manchester Cityja, koji je pod suspenzijom i bez plaće, nalazi se u pritvoru u sjevernom Liverpoolu od 27. kolovoza kada je uhićen. Njegovi su branitelji podnijeli nekoliko zahtjeva da se brani sa slobode, sud ih je sve odbio!

Sud će morati odlučiti i o zahtjevu za djelomično odustajanje od optužbi koje je prethodno podnio Mendyjev odvjetnik. Suđenje kreće krajem siječnja, a trebalo bi trajati između dva i tri tjedna.

Također, sud mora utvrditi hoće li dopustiti žrtvama svjedočenje putem video-veze umjesto da se moraju fizički susresti sa optuženima. Sud je dobio već nekoliko takvih zahtjeva zbog 'ranjivosti' žrtava. 

Podsjetimo, optužnica je obuhvatila i Louisa Sahu Matturiea (40) kao sudionika u zločinu. On je također optužen za šest silovanja i napasno ponašanje.

Louis Saha Matturie nema baš nikakvu rodbinsku povezanost sa legendarnim francuskim napadačem Louisom Sahom (43).

Najčitaniji članci