Sport

Komentari 4

Nogometašice Osijeka korak do Lige prvakinja! I premije koja pokriva četiri godišnja budžeta

Nogometašice Osijeka korak do Lige prvakinja! I premije koja pokriva četiri godišnja budžeta

Na svakom treningu osjetiti se kako igračice željno čekaju ogled s Breidablikom. Nismo favoriti, ali imamo odličnu igru, veliko samopouzdanje i vjeru. Sve je moguće, rekao je trener Igor Budiša

Jedan gol, za pobjedu nad favoriziranim Anderlechtom, donio je 140.000 eura. Godišnji proračun.

Sad je pred nogometašicama Osijeka ostala još jedna stuba do sna: ulaska u Ligu prvakinja.

Danas od 18 sati, uz prijenos na HNTV-u, Osječanke u Gradskom vrtu igraju prvu utakmicu drugog kruga kvalifikacija, suparnik je islandski Breidablik. Taj je klub 18 puta bio prvak Islanda, a 2006/2007. stigao je do četvrtfinala Lige prvakinja.

Kvalifikacijska utakmica UEFA Lige prvakinja, ŽNK Osijek - RSC Anderlecht

- Sve djevojke su na broju, zdrave i spremne. Dobro smo trenirali i regenerirali se od zadnje utakmice. Na svakom treningu osjetiti se kako igračice željno čekaju ogled s Breidablikom. Znamo kako oni igraju, znamo i da nas čeka teška utakmica, zato smo i fokusirani samo na nju, bez razmišljanja što možda dolazi kasnije. Svjesni smo da nismo favoriti, ali imamo odličnu igru, veliko samopouzdanje i vjeru. Sve je moguće - rekao je trener Igor Budiša.

Kvalifikacijska utakmica UEFA Lige prvakinja, ŽNK Osijek - RSC Anderlecht

Ulaznice stoje 30 kuna, te će biti otvorena istočna tribina. Uzvratna je utakmica 9. rujna u 19 sati u Kopavoguru. Tko pobijedi, ulazi u elitu. Gdje novac nije kao u muškom natjecanju, ali Uefa pazi i na ženski nogomet pa će pobjednik dvoboja dobiti 100.000 eura i još 400.000 eura za ulazak u skupinu. Gdje je, pak, svaka pobjeda 50.000, a remi 17.000 eura.

Velika stvar za klub čije su igračice amaterke i igraju za stipendiju od 100 eura mjesečno ili, one starije, za maksimalno 600 eura.

Sad su na korak do Lige prvakinja.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZVIJEZDE VRIŠTE S DANIJELOM MARTINOVIĆ I JELENOM LEŠIĆ: