Obavijesti

Sport

Komentari 60

Nogometni dan: Hajduk gostuje u Koprivnici, Osijek u Šibeniku, Futsal Dinamo kod Olmissuma

Nogometni dan: Hajduk gostuje u Koprivnici, Osijek u Šibeniku, Futsal Dinamo kod Olmissuma

Finalisti Kupa Hajduk i Šibenik odradit će prvenstvene obveze pretposljednjeg kola u petak, a u Omišu počinje finalna serija prvenstva

VIDEO

Sportska sezona u većini momčadskih sportova u Hrvatskoj primiče se kraju, a ovaj petak igraju se tri zanimljive utakmice u elitnom razredu nogometne i futsalske lige.

Pokretanje videa...

Torcida nakon Hajduk - Osijek 3-0 01:07

Slaven Belupo - Hajduk (16 sati)

Zoran Zekić oprašta se od Slaven Belupa nakon godinu i devet mjeseci, posljednja utakmica u Koprivnici na klupi "farmaceuta" bit će baš protiv Hajduka, koji ga je na istom stadionu izbacio u polufinalu Kupa.

I dok je bijelima utakmica rezultatski nebitna jer će sigurno završiti na drugom mjestu HNL-a, Slaven još ima teoretske šanse dokopati se četvrtog mjesta i izboriti Europu. Za to mu igra samo pobjeda.

Šibenik - Osijek (18.05)

Dva sata kasnije na travnjak Šubićevca izlaze nogometaši Šibenika i Osijeka u 35. kolu HNL-a. Ta bi utakmica trebala biti efikasna jer remi ne odgovara nikome. Domaćin je posljednji na ljestvici, dva boda iza Gorice, i bori se za goli život.

Osječani u zadnja dva kola ulaze kao četvrtoplasirani na ljestvici i drže Europu, ali jako su blizu Istra i Varaždin s bodom manje, dok neke šanse ima i Slaven. S druge strane, pobjedom bi ostali u igri da u zadnjem kolu prvenstva na Gradskom vrtu pobjedom nad Rijekom dohvate i treće mjesto.

Olmissum - Futsal Dinamo (20.15)

Večer je rezervirana za futsal, prvu utakmicu finala doigravanja Prve HMNL između omiškog i zagrebačkog kluba u Gradskoj sportskoj dvorani Ribnjak. Olmissum je na papiru favorit, završio je na drugom mjestu, dva boda iznad Dinama u prvom dijelu sezone, sudionik Lige prvaka u dvije od posljednje tri sezone.

Veliki adut Omišana bit će i prednost domaćeg terena, dok dinamovci traže barem jednu pobjedu u prve dvije finalne utakmice kako bi pred bučnom atmosferom Bad Blue Boysa došli do prvog naslova prvaka. Oni su rasterećeni jer su osigurali premijerni izlazak u Europu, ali su, nakon Novog Vremena, spremni izbaciti još jednog favorita. Igra se na tri pobjede, pri čemu se prve dvije utakmice igraju u Omišu, treća i eventualna četvrta u Zagrebu, a eventualna majstorica u Omišu.

Prijenosi svih triju utakmica su na kanalu MAXSport 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku